26/04/2024 11:57 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός ταρακούνησε Εύβοια και Αττική – Όλοι πετάχτηκαν έξω

Έντονο βουητό συνόδευε το "κούνημα" του Εγκέλαδου με τα 4,9 Ρίχτερ


Τρόμο έχει προκαλέσει ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ με επίκεντρο τα Ψαχνά Ευβοίας που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική. Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 5 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια και εστιακό βάθος στα 13,2 χιλιόμετρα.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί από τοπικά ΜΜΕ αλλά και από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταγραφεί η στιγμή του σεισμού.

Στο πρώτο φαίνονται πελάτες σε σούπερ μάρκετ να τρέχουν για να απομακρυνθούν, ενώ το δεύτερο είναι από κάμερα ασφαλείας ενός σπιτιού, στο οποίο ακούγεται έντονο βουητό.

Καθησυχαστικός πάντως εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, μετά τη συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ για τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Ψαχνά της Εύβοιας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην εκτίμηση ότι «όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» κατέληξε η Επιτροπή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής και του ΟΑΣΘ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά εκτίμησε η επιτροπή» ανέφερε ο κ. Λέκκας. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν καταλήξαμε εάν ήταν ο κύριος σεισμός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η φύση θα αποφασίσει γι’ αυτό».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει σχετικά με τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια μέχρι στιγμής και ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων.

Επιπλέον, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περιπολίες γίνονται από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Ανάλογα, επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε ακόμη:

Επείγουσα έκκληση για αίμα! Σε κρίσιμη κατάσταση ο 52χρονος που τον παρέσυρε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Σουνίου

Βρέθηκε η 19χρονη Άρτεμις από το Κορωπί; Μαρτυρία-κλειδί λύνει τον γρίφο της εξαφάνισης

Πενθεί όλος ο Μαραθώνας! “Έφυγε” ο Μιχάλης – Άφησε πίσω του τρία παιδιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *