26/04/2024 12:27 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι έγινε με την ανάπλαση της πλατείας στην Αρτέμιδα; Η δωρεά και τα αναπάντητα ερωτήματα

"Γιατί 10 μήνες πριν τις εκλογές η Δημοτική Αρχή προσφεύγει σε ιδιωτική χρηματοδότηση;"


Θέμα συζήτησης έχει γίνει η ανάπλαση της πλατείας στην Αρτέμιδα όπου θα γίνει τελικά με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου, όμως προκύπτουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά για την αντιμετώπιση του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων και του δημάρχου Δημήτρη Μάρκου.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έβγαλε ανακοίνωση η παράταξη της κ. Άννας Ραφτοπούλου στην οποία αναφέρει:

Για ακόμη μια φορά ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ανταποκρινόμενος πλήρως στην ανάγκη για βελτίωση των όρων και της ποιότητα ζωής των δημοτών Σπάτων Αρτέμιδας, συνδράμει οικονομικά ώστε να αναπλαστεί η πλατεία της Αρτέμιδας. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του! Tον ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική του συμβολή!

Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα για τη Δημοτική Αρχή:

– Τελικά στην πλατεία, για την οποία επανειλημμένως επί 2 θητείες και η ΑΝΑΣΣΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαμε ζητήσει την ανάπλασή της και την απόδοση της στους δημότες ως δημοσίου χώρου υψηλών προδιαγραφών, μπορούν να γίνουν εργασίες ανάπλασης ή όχι όπως πάγια ισχυριζόταν η Δημοτική Αρχή;

– Aν πράγματι μπορούν να γίνουν εργασίες ανάπλασης γιατί επί 9 χρόνια η Δημοτική Αρχή απέρριπτε τις προτάσεις μας, ώστε να καταρτιστεί μια μελέτη και να υποβληθεί για χρηματοδότηση σε κάποιο από τα πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα;

– Αν για να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση χρειάζεται νέα χάραξη γιατί αυτό δεν έγινε επί 9 ολόκληρα χρόνια;

– Γιατί 10 μήνες πριν τις εκλογές η Δημοτική Αρχή προσφεύγει σε ιδιωτική χρηματοδότηση;

Kατά την άποψή μας η συνέπεια, η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα μιας Δημοτικής Αρχής κρίνεται από το χρόνο πραγματοποίησης των δεσμεύσεών της και κυρίως από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προσφερόμενων εργαλείων, ώστε να μην καταφεύγει ούτε στον επαχθή δανεισμό, ούτε στην καλή προαίρεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή 10 μήνες πριν τις εκλογές στην αγωνιώδη προσπάθεια της να επιδείξει ένα στοιχειώδες έργο, επειδή ακριβώς επί 3 χρόνια ( 9 στο σύνολο) αδιαφορούσε καταφεύγει και στον επαχθή δανεισμό αλλά και στην καλή προαίρεση των ιδιωτών. Η αυτοδιοίκηση όμως είναι θεσμός. Δεν είναι ούτε δανειζόμενος εργολάβος ώστε να πραγματοποιεί έργα χρεώνοντας τους δημότες, ούτε υποδοχέας χορηγιών ώστε να πραγματοποιεί έργα μόνον μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εννοείται πώς θα ψηφίσουμε την ευγενική και καίρια χρηματοδότηση του κ. Μαρτίνου, παράλληλα όμως θα διεκδικήσουμε για το Δήμο τη θεσμική επαναφορά του στον ύψος των αναγκών των δημοτών για την πραγματοποίηση βασικών έργων υποδομής.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Προαστιακός πιάνει λιμάνι σε Λαύριο και Ραφήνα! Πότε ξεκινούν τα έργα

Τροχαίο-σοκ στη Ραφήνα! Πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα

Νεαροί από τα Σπάτα έδωσαν ραντεβού για ξύλο στο Χαλάνδρι! Άγρια συμπλοκή – δύο τραυματίες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *