26/04/2024 2:45 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βούλιαξε από κόσμο το λιμάνι της Νέας Μάκρης στα Θεοφάνεια (φωτό)

Τον Σταυρό έπιασε ο μαθητής Απόστολος στον οποίο και απενεμήθη χρυσός Σταυρός, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Κύριλλου


Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους κόσμου έγινε φέτος στο λιμάνι της Νέας Μάκρης ο εορτασμός των Θεοφανίων. Μικροί και μεγάλοι, εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια κι έδωσαν το «παρών» στην παραλία όπου οι τολμηροί -δεν ήταν και λίγοι- βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό.

Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η τελετή Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου και η νεολαία μας όπως πάντα τήρησε το έθιμο και βούτηξε στα νερά για τον σταυρό.

Τον Σταυρό έπιασε ο μαθητής Απόστολος στον οποίο και απενεμήθη χρυσός Σταυρός, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Στο λιμάνι της Νέας Μάκρης ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ Κύριλλου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Βουλευτής Αν. Αττικής Αντώνης Μυλωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μακρής, Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικηφόρος Μπατζές, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Λιβαθινός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουσας, ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφανος Κούτρας, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής Δημήτρης Αγγελής, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Καραούλης κ. α., εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Προηγήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας.

Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους!»

Διαβάστε ακόμη:

Προαστιακός: Που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Καλύβια & Κερατέα

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τον εορτασμό των Θεοφανείων από το λιμάνι της Ραφήνας

Nέες θέσεις εργασίας σε Αρτέμιδα, Κορωπί, Γλυκά Νερά, Λαύριο

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *