29/03/2024 2:06 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξαφάνιση στη Νέα Μάκρη: Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Κώστα Μπιμπίκο

"Εγώ ήμουν ο τελευταίος που τον είδε. Κατέβαινε από πάνω πεζός. Ήρθε προς το σπίτι μου και βγήκα έξω να μιλήσουμε. Τα είπαμε για λίγο"


Σχεδόν ένα μήνα μετά την ημέρα που ο Κώστας Μπιμπίκος, 53 ετών, εξαφανίστηκε, οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο καμία πληροφορία δεν οδηγεί στον εντοπισμό του. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου έφυγε από το σπίτι του στη Νέα Μάκρη και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Ο Κώστας, όπως περιγράφει και ο αδελφός του, Γιώργος, είναι καλλιτεχνική φλέβα. Του άρεσε πολύ η μουσική, έπαιζε κιθάρα και παλαιότερα είχε δημιουργήσει συγκρότημα και έπαιζαν reggae.

Το σπίτι του αγνοουμένου ελέγχθηκε από την πρώτη στιγμή, όμως δεν υπάρχουν ίχνη πάλης ή κάτι που να μαρτυρά πως ο Κώστας αιφνιδιάστηκε.

«Δεν ήθελε να φύγει, να τα αφήσει όλα πίσω», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος και συνεχίζει:

«Είχε σταματήσει να εργάζεται στον Δήμο και περίμενε τη σύνταξή του. Βγήκε η σύνταξη, έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό του, αλλά δεν έχει κάνει καμία τραπεζική συναλλαγή».

«Το νιώθω ότι είναι καλά»

Τα δύο αδέλφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

«Το νιώθω μέσα μου ότι είναι καλά. Ίσως, όμως, έχει χάσει το μυαλό του. Δεν εξηγείται αλλιώς πού τριγυρνούσε μία εβδομάδα μόνος του εδώ στην περιοχή. Κάπου έτρωγε και κοιμόταν».

Οι μαρτυρίες που έφτασαν τόσο στο «Τούνελ», όσο και στην οικογένεια είναι πολλές, όμως οι έρευνες ήταν άκαρπες.

«Πιστεύω τις μαρτυρίες γιατί είναι από ανθρώπους που τον ξέρουν καλά. Επίσης ο αδελφός μου έχει χαρακτηριστική φιγούρα. Δεν τον μπερδεύεις εύκολα. Εγώ πιστεύω μέσα μου ότι κάπου είναι.

»Εισπράττω πολύ θετική ενέργεια απ’ όλους για τον αδελφό μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι, να το πει. Καλό ή κακό», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εντόπισε τον φίλο του αγνοούμενου, ο οποίος δεν είχε μιλήσει στους συγγενείς και φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που είδε τον Κώστα Μπιμπίκο για τελευταία φορά πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Την ημέρα που χάθηκε, εγώ ήμουν ο τελευταίος που τον είδε. Κατέβαινε από πάνω πεζός. Ήρθε προς το σπίτι μου και βγήκα έξω να μιλήσουμε. Τα είπαμε για λίγο και μου ανέφερε πως θα πήγαινε προς τα κάτω, προς το Ζούμπερι με τα πόδια”.

»Από εκείνη την ημέρα δεν τον έχω ξαναδεί. Μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες ήρθε ο αδελφός του από εδώ και είπε στην αδελφή μου και τη μητέρα μου, πως ο Κώστας χάθηκε. Τότε πληροφορήθηκα κι εγώ για την εξαφάνιση», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος έδειξε στην κάμερα της εκπομπής και τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο αγνοούμενος, αλλά και την κατεύθυνση που τον είδε να ακολουθεί.

«Από εδώ υπάρχει μία κατασκήνωση, που είναι κλειστή για χρόνια. Αν είχε πάει εκεί, θα είχε βρεθεί. Εγώ τον είδα να στρίβει προς τα κάτω και να απομακρύνεται πεζός».

Ο φίλος του κάνει λόγο για έναν πολύ αγαπητό νέο, που δεν είχε προβλήματα με κανέναν.

«Είχε κι άλλους φίλους πέρα από εμένα. Όλοι τον ξέραμε εδώ στη γειτονιά. Δε μου είχε πει πως τον προβλημάτιζε κάτι και αυτό είναι το περίεργο, δεν είχε κάποια έγνοια ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

»Ήταν άκακο παιδί, του είχαν κάνει πράγματα, εκείνος δεν πείραζε ποτέ κανέναν», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοί είναι οι βιαστές της 12χρονης! Ο 49χρονος από τα Σπάτα και οι άλλοι επτά

Έρχονται στη Ραφήνα! Αλκίνοος Ιωαννίδης, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Γκ. Μπρέγκοβιτς

Ο.Λ.Ρ! Αυτός αναλαμβάνει στην θέση της Δέσποινας Γκικάκη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *