18/04/2024 9:23 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Αδράξτε τις επενδυτικές ευκαιρίες!!!

Η εγχώρια αγορά μετοχών αλλά και οι ξένες, βρίσκονται σε συνθήκη buy on dips ή ελληνιστί αγορές στις βυθίσεις


Για λίγες εβδομάδες φαινόταν σαν ονειρική πραγματικότητα για την οικονομία των ΗΠΑ και του υπόλοιπου αναπτυγμένου κόσμου, το ενδεχόμενο μιας υποχώρησης του πληθωρισμού και ταυτόχρονα μιας ρωμαλέας αγοράς εργασίας. Αλίμονο η ελπίδα κράτησε λίγο και εξανεμίστηκε με τα μάκρο στοιχεία της Παρασκευής.

Στην προσπάθεια μια σύντομης μακροοικονομικής αναδρομής να θυμίσουμε ότι από τα μέσα του προηγούμενου Οκτωβρίου περάσαμε από την βεβαιότητα της έλευσης μιας ύφεσης, στην εκτίμηση για ήπια προσγείωση των οικονομιών ή ακόμη και απρόσκοπτη συνέχιση των μεταπανδημικών πτητικών δυναμικών τους.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο η αισιοδοξία που κυριάρχησε τους προηγούμενους 4 μήνες οδήγησε τις επενδυτικές κατηγορίες σε όλο τον κόσμο σε καταγραφή διψήφιων ποσοστών κερδών.

Ο αργά αποκλιμακούμενος πληθωρισμός σε συνδυασμό με την σφιχτή αγορά εργασίας και τις ισχυρές λιανικές πωλήσεις, απομάκρυνε τις προσδοκίες των αγορών για επικείμενο φρενάρισμα της ανόδου των παρεμβατικών επιτοκίων στον 1ο τρίμηνο του 2023 και την αποκλιμάκωση τους στο τέλος του 2023.

Η διαφαινόμενη απροσδόκητη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ και οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές Ευρώπης και Κίνας ενεργοποίησαν τον φόβο αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων, με αποτέλεσμα την άνοδο των αποδόσεων και την πτώση των τιμών ομολόγων και μετοχών.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin μετά την ανακοίνωση της κλιμάκωσης στο 4,7% από 4,6%, για παράδειγμα του δείκτη δομικού πληθωρισμού (Pce core) που παρακολουθεί η FED και την ετήσια αύξηση της δαπάνης των Αμερικανών καταναλωτών κατά 2,41%, οι προθεσμιακές αγορές προεξοφλούν πλέον για τις ΗΠΑ την άνοδο των παρεμβατικών επιτοκίων στο 5,42% από το σημερινό επίπεδο του 4,625% και εξαλείφθηκε πλήρως το ενδεχόμενο επιστροφής τους σε πτωτική τροχιά στο τέλος του 2023. Φαίνεται πλέον ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για αρκετό διάστημα.

Στην ελληνική προεκλογική πραγματικότητα στο χρημ/ριο βιώνουμε το σπάνιο στατιστικό και αυτάρεσκο φαινόμενο των 10 συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων, με τον δείκτη από τεχνική άποψη να βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια επικείμενη βραχυπρόθεσμη διόρθωση και σ’ αυτήν την περίπτωση οποιαδήποτε ευαλωτότητα των τιμών θα πρέπει να αποτελεί ευκαιρία τοποθετήσεων, δεδομένου του μεσοπρόθεσμου τεχνικού στόχου κορύφωσης του εν εξελίξει ανοδικού κύματος στην περιοχή 1200-1280.

Η εγχώρια αγορά μετοχών αλλά και οι ξένες, βρίσκονται σε συνθήκη buy on dips ή ελληνιστί αγορές στις βυθίσεις. Αδράξτε τις επενδυτικές ευκαιρίες !!!

Νικολόπουλος Αλέξανδρος

Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων – Διευθυντής καταστήματος Αθηνών HellasFin

Διαβάστε ακόμη:

Όταν η Λεωφόρος Αρτέμιδας έγινε Λεωφόρος… Ρίο Ντε Τζανέιρο (βίντεο)

Πέπλο μυστηρίου για τη νεκρή γυναίκα που βρήκαν στα βράχια στο Μάτι

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ και στο Λαύριο: Έφυγε από την ζωή ο Μανώλης Κονσολάκης σε ηλικία 56 ετών

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *