19/04/2024 9:50 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας τα ανήλικα παιδιά τους!!!

Το ένα παιδί ήταν 12 ετών και το άλλο 16, ενώ μαζί είχαν και μια 15χρονη


Ζευγάρι – διακινητές ναρκωτικών έκανε τις δουλειές του παίρνοντας μαζί τους ανήλικα παιδιά. Τα δύο μάλιστα ήταν δικά τους, το ένα μόλις 12 ετών. Τα χρησιμοπιούσαν ώς “κάλυψη” για να μην δίνουν στόχο. Σύμφωνα με την αστυνομία τα τρία ανήλικα παιδιά τα είχαν μαζί για την απόκρυψη ηρωίνης και κοκαΐνης, την παραλαβή των ναρκωτικών από σημεία απόκρυψης και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, που πραγματοποιούσαν τις παρακολουθήσεις για το «ξήλωμα» κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, όταν διαπίστωσαν ότι οι διακινητές χρησιμοποιούν μικρά παιδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους.

Τρεις ανήλικες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Μεταξύ αυτών ένα κορίτσι 12 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις ανήλικες (12, 15 και 16 ετών) χρησιμοποιούνταν από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, έναν 33χρονο και την 35χρονη σύζυγό του, για «την απόκρυψη, την παραλαβή, τη μεταφορά και την παράδοση της ηρωίνης σε άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διακίνηση των ναρκωτικών». Το αρχηγικό ζευγάρι είναι γονείς των δύο εκ των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η πιο κρίσιμη ημέρα για το «ξήλωμα» του κυκλώματος ήταν η 6η Απριλίου, όταν οι μυστικοί αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν το ζευγάρι που είχε αρχηγικό ρόλο και οι τρεις ανήλικες (τα δύο παιδιά τους -12 και 16 ετών- και η 15χρονη).

Το αυτοκίνητο έφτασε περίπου στις 20.00 στα Σπάτα, παραλαμβάνοντας από «καβάτζα» του κυκλώματος δέματα με ηρωίνη. Σε άλλο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ακόμα άτομα, τα οποία είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, προκειμένου να ειδοποιήσουν εάν εμφανιστεί κάποιο όχημα της Αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στα δύο αυτοκίνητα στα διόδια Αφιδνών. Πρώτα έφτασε το αυτοκίνητο των τσιλιαδόρων, το οποίο περικυκλώθηκε και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Από πίσω κινείτο το αυτοκίνητο με το ζευγάρι και τα τρία παιδιά. Στη θέα των αστυνομικών ο 33χρονος άρχισε να τρέχει, καταφέρνοντας να εξαφανιστεί και να αποφύγει τη σύλληψη, σε αντίθεση με την 35χρονη σύζυγό του και τις τρεις ανήλικες που ακινητοποιήθηκαν. Σε έρευνα που έγινε στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ελέγχθηκαν στις Αφίδνες βρέθηκαν δύο δέματα ηρωίνης. Ακολούθησε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα κρησφύγετα της ομάδας στα Σπάτα, όπου βρέθηκαν 15 δέματα ηρωίνης και άλλα ναρκωτικά.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναφέρει ότι το κύκλωμα «διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μαγνησία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν στην Αθήνα αλλά και σε δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 8 κιλά και 992 γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα τόσο σε υπαίθρια σημεία όσο και σε μέρη των αυτοκινήτων.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη ηρωίνης και κοκαΐνης, την παραλαβή των ναρκωτικών από σημεία απόκρυψης και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αρχές Μαρτίου 2023, σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας, είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του προαναφερόμενου αρχηγού του κυκλώματος, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει περισσότερα από 2 κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης (σχετικό το από 02-03-2023 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *