29/03/2024 3:39 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σεισμοί: Τι συμβαίνει στην Εύβοια και “χορεύει” όλη η Αττική; Να ανησυχούμε;

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον "διπλο" σεισμό που έγινε σήμερα το πρωί του Σαββάτου


Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, έκανε δηλώσεις για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν τις 12:00 το μεσημέρι στους Ζάρακες της Εύβοιας και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική.

Ο κ. Παπαζάχος εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, ότι ο σεισμός οφείλεται στην «ακολουθία η οποία έχει ξεκινήσει στη νότια Εύβοια εδώ και πολύ καιρό. Είναι σεισμός που έγινε στην ίδια περιοχή μετά από αρκετό καιρό, είναι γνωστή αυτή η ακολουθία και έχει εξέλιξη».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «έχει μία μικροσεισμική δραστηριότητα και ”δίνει” κάποιους ξεχασμένους μετασεισμούς. Είναι κομμάτι, λοιπόν, αυτής της ακολουθίας».

Ο Κώστας Παπαζάχος υπογραμμίζει «το ότι έγινε ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ από μόνος του, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, απλά αυτοί οι σεισμοί γίνονται αισθητοί και το λεκανοπέδιο και κουνιέται η Αθήνα».

Καραστάθης για Εύβοια: Η δόνηση είναι συνέχεια των σεισμών του περασμένου Νοεμβρίου

«Υπάρχει σεισμική δράση στην Εύβοια» είπε στο CNN Greece, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης για τη σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Ο σημερινός σεισμός με μέγεθος 4,5 Ρίχτερ προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο από τον οποίο σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μία αξιοσημείωτη σεισμική δράση με μεγέθη που έφτασαν έως και 5 Ρίχτερ. Η σημερινή δόνηση είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες (σεισμικές δονήσεις) και ως εκ τούτου εντάσσεται στην εξέλιξη του προηγούμενου φαινομένου».

O σεισμός σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί του Σαββάτου, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *