24/04/2024 6:24 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένας «κρυμμένος» θησαυρός της Αττικής με ζεστά νερά για όλο τον χρόνο

Η κολύμβηση στη Λίμνη συμβάλλει στην τόνωση του οργανισμού, αλλά και στην ξεκούραση του σώματος, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία ευεξίας


Εάν ψάχνεις να βρεις ένα πολύ ωραίο μέρος όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο όλο τον χρόνο αφού οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου, να κάνεις την βόλτα σου, να πιείς τον καφέ σου σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, τότε ναι… σου έχουμε την ιδανική λύση, που ακούει στο όνομα, Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Οι περισσότεροι δυσκολεύονται και καθυστερούν το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα κάθε χρόνο, καθώς τα νερά είναι αρκετά κρύα και περιμένουν συνήθως τους μεγάλους καύσωνες για να κολυμπήσουν.

Στην Αττική, ωστόσο, σε απόσταση κάτω από 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει ένας προορισμός που έχει ζεστά νερά όλο τον χρόνο: Η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου και φτάνει ακόμα και στους 29 βαθμούς!

Ο λόγος για τη Λίμνη Βουλιαγμένης, έναν «κρυμμένο» θησαυρό της Αττικής, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν την έχουν επισκεφτεί.

Το νερό της, που αναβλύζει από ιαματικές πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων, ανανεώνεται συνεχώς από τις ιαματικές πηγές και τη θάλασσα.

Η κολύμβηση στη Λίμνη συμβάλλει στην τόνωση του οργανισμού, αλλά και στην ξεκούραση του σώματος, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία ευεξίας.

Μπορείτε εκεί να απολαύσετε το μπάνιο και τον καφέ σας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Τα νερά της λίμνης είναι υφάλμυρα.

Εκεί όπου η γνωστή λίμνη τελειώνει, ξεκινά ένα πολυδαίδαλο υποβρύχιο σπήλαιο το οποίο έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων καθώς το τέρμα του δεν έχει ανακαλυφθεί. Ανάμεσα στις 14 σήραγγές του βρίσκεται και η μεγαλύτερη στον κόσμο με μήκος 800 μέτρα, ενώ η ανακάλυψη ενός τεράστιου σταλαγμίτη στο σπήλαιο δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα για το σχηματισμό της Μεσογείου.

Οι τιμές για το 2023

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: Καθημερινές 16 ευρώ/άτομο, Σαββατοκύριακα και αργίες 19 ευρώ/άτομο

Τα παιδιά από 0-5 ετών μπαίνουν δωρεάν στον χώρο, ενώ το παιδικό εισιτήριο (6-12 ετών) είναι στα 14 ευρώ/άτομο τις καθημερινές και 17 ευρώ/άτομο τις αργίες.

Αναλυτικά:

Η Λίμνη είναι ενταγμένη στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000 αλλά και ως Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους από το Υπουργείο Πολιτισμού.

ieidiseis.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *