24/06/2024 3:49 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέτρος Φιλίππου: Με το βλέμμα μας στο αύριο της Ανατολικής Αττικής

Η Ανατολική Αττική είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας. Και για το σπίτι μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε


Το 2018, στο Περιφερειακό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Λαύριο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέσαμε μία σειρά από ζητήματα, συζητώντας και τις αντίστοιχες λύσεις. Όλα όσα είπαμε τότε, προϊόν διαβούλευσης με την κοινωνία και τους συμπολίτες μας, η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα τα έχει ως πυξίδα στην αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή μας.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα 2015-2019, δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις, ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για να μπορέσει η Ανατολική Αττική να αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στον τομέα του περιβάλλοντος.

Πρώτη παρέμβαση:

Είναι η ανάρτηση, έπειτα από καθυστερήσεις δεκαετιών των δασικών χαρτών και για την Ανατολική Αττική, ενώ δημιουργήθηκε και ένας νόμος για τις οικιστικές πυκνώσεις.
Ταυτόχρονα, μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας προωθήθηκε ένα πρόγραμμα 5.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, για την πρόληψη του αντιπυρικού κινδύνου.

Δεύτερη παρέμβαση:

Ο νόμος για τους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών,έθεσε όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Αττικής σε καθεστώς διοίκησης και διαχείρισης, ενώ επέτρεψε στους Φορείς να συμμετέχουν και να στηρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων ή μέσω τουριστικών δραστηριοτήτων.

Τρίτη παρέμβαση:

Αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και τη προώθηση της κυκλικής οικονομίας, με την προώθηση έργων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων.

Τέταρτη παρέμβαση:

Αφορά στην έλλειψη υποδομών διαχείρισης των υγρών αποβλήτων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Ραφήνας, Αρτέμιδας, Νέας Μάκρης και Κορωπίου. Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις που δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ τις πάγωσε.

  • Δεσμευτήκαμε πως το παράκτιο μέτωπο, οι χώροι δηλαδή που σχετίζονται με την πόλη και οι παραλίες, που ανήκουν στα λιμενικά ταμεία θα παραδοθούν στην αυτοδιοίκηση.
  • Η αναβάθμιση, όμως, του αστικού περιβάλλοντος είναι για μας μια προτεραιότητα. Και είναι αναγκαίο, προκειμένου να μιλάμε για αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική, να αναπροσαρμοστεί ο ρόλος των λιμανιών της Ραφήνας και του Λαυρίου με έμφαση στις επιβατικές μεταφορές αλλά και στην προσπάθεια δημιουργίας σημείου αφετηρίας για την κρουαζιέρα.
  • Λόγω της λειτουργίας στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», για μας καθίσταται αναγκαία παρέμβαση και άμεση προτεραιότητα, προκειμένου τα λιμάνια να γίνουν πύλες της Αττικής, η επέκταση τόσο της Αττικής Οδού όσο και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λαύριο και στη Ραφήνα.
  • Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Αναγκαιότητα η επαρκής επάνδρωση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Και βεβαίως, η δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Η Ανατολική και Βόρεια Αττική, δεν είναι για εμάς ένα πεδίο πολιτικής καριέρας. Είναι ο τόπος μας. Το σπίτι μας. Και για το σπίτι μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Πέτρος Φιλίππου

Πρώην δήμαρχος Σαρωνικού/ Υπ. Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *