02/05/2024 5:31 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόρτο Ράφτη: Η πλαζ στο Αυλάκι είναι εδώ και σε περιμένει (φωτό+βίντεο)

Το τοπίο είναι μαγευτικό, τα νερά καταγάλανα και η αμμουδερή ακρογιαλιά ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους


Μάλλον ήδη έχεις ακούσει για τις κορυφαίες παραλίες της Αττικής που βρίσκονται σε όλη τη νότια ακτογραμμή της πόλης. Εμείς σε πάμε λίγο πιο μακριά, σε έναν επίγειο παράδεισο, στην παραλία Αυλάκι που είναι κοντά στο Πόρτο Ράφτη και απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, προς τα ανατολικά.

Το τοπίο είναι μαγευτικό, τα νερά καταγάλανα και η αμμουδερή ακρογιαλιά ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους.

Πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα…

Φτάνοντας στον όμορφο κόλπο, αντικρίζουμε την παραλία με την απέραντη θέα και πριν μπούμε μέσα, στα δεξιά μας, υπάρχει μονοπάτι περιπάτου που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί. Περπατώντας προς τα αριστερά, φτάνουμε στο εικονοστάσι του Αγίου Φανουρίου, (φωτό κάτω) όπου είναι γαλήνια και ιδανικά για τους λάτρεις του ψαρέματος. Προσοχή, βέβαια, καθώς κατεβαίνετε στις δύο μεγάλες σπηλιές, καθώς η διαδρομή είναι λίγο απότομη.

Η οργανωμένη πλαζ Αυλακίου, βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία»,είναι ιδανική, όχι μόνο για όσους επιθυμούν βουτιές με όλες τις καλοκαιρινές ανέσεις, αλλά και για τους λάτρεις της κολύμβησης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και παραμένει ανοιχτή,κατά την χειμερινή περίοδο, σε συγκεκριμένες ώρες, καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο.

Η τιμή εισιτηρίου εισόδου,τους καλοκαιρινούς μήνες, περιλαμβάνει τη χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας καθώς επίσης καιτη χρήση αποδυτηρίων, ντουζκαι τουαλετών. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος χώρος πάρκινγκ στη διάθεση των επισκεπτών.

Για όσους επιθυμούν να μοιραστούν την καλοκαιρινή δροσιά και χαλάρωση με τους πιστούς τους φίλους, υπάρχει ανακοίνωση 18-4-2023 από τον Δήμο Μαρκοπούλου που αφορά τις διευκρινίσεις για την είσοδο κατοικίδιων ζώων στην ΠλάζΑυλακίου:

«Στις βραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” ακτές όπως είναι η Πλάζ Αυλακίου, επί σειρά ετών, επιτρέπεται ή παρουσία σκύλων και άλλων κατοικίδιων ζώων αποκλειστικά και μόνο στους χώρους στάθμευσης και στις περιοχές περιπάτου εκτός ακτής.

Απαγορεύεται η είσοδος δεσποζομενων ζώων εντός της ακτής και τής κολυμβητικής περιοχής. Από την απαγόρευση εξαιρούνται σκύλοι-συνοδοί ατόμων με προβλήματα όρασης!!»

Εάν δεν προτιμήσετε την οργανωμένη πλαζ, υπάρχει η λεγόμενη «μικρή πλαζ», που είναι ελεύθερη παραλία και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις πού θα ακουμπήσεις την πετσέτα σου και να αφήσεις, τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαιρινό αεράκι να κάνουν για σένα τα υπόλοιπα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *