20/04/2024 3:22 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέα Μάκρη: Θύμα χάκερ γνωστός ιδιοκτήτης καφέ! Του άρπαξαν 4.000 ευρώ

Άλλη μια περίπτωση διαδυκτιακής απάτης - Μεγάλη προσοχή


Γνωστό πρόσωπο στην περιοχή της Νέας Μάκρης έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, με τη λίστα όσων ξεγελάστηκαν από τους χάκερ να μακραίνει ενώ την ίδια στιγμή οι προειδοποιήσεις της ελληνικής αστυνομίας είναι συνεχείς. Ανάμεσα σε εκείνους που τους έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία και απέσπασαν χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα το ποσό των 4.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν από έναν σύνδεσμο που του έστειλαν άγνωστοι ενώ εκείνος ανέμενε να λάβει μια κάρτα wallet.

Το θύμα θεωρώντας ότι το μήνυμα, που του εμφανίστηκε, είναι σχετικό με το αίτημα του υπέβαλε, συμπλήρωσε τη φόρμα-παγίδα με τα στοιχεία του.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, οι χάκερς να μπουν στον λογαριασμό του και να αρπάξουν 4.000 ευρώ.

«Πάλι καλά που δεν μου πήραν ό,τι χρήματα είχα στον λογαριασμό» ανέφερε, προτρέποντας τους ακολούθους του να αποφεύγουν τα κλικ σε συνδέσμους που εμφανίζονται με τη μορφή μηνυμάτων.

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν στη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος ότι έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων με παράνομη χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα διακινούνται e-mail και sms που εμφανίζουν ως αποστολέα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και με αφορμή μια δήθεν παράδοση δέματος, ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Το παρακάτω δείγμα επικοινωνίας, που αποστέλλεται τις τελευταίες μέρες σε αδιευκρίνιστο αριθμό πελατών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων:

Πηγή: www.techwar.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *