25/04/2024 2:23 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρήστος Ξενοκώστας: Το αίμα νερό δεν γίνεται

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής


Ο ΣΥΡΙΖΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου τείνει να ανακηρυχθεί πρώιμα ως ο μέγας χορηγός της Ν.Δ. με την αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική τακτική όπου ακολουθεί.

Επιμένοντας στο αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης με την συμμετοχή του ΜέΡΑ25 δίδει τις κατάλληλες λαβές στην κυβέρνηση να αποδομήσει με ευχέρεια την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής την οποία έχει ανάγκη ο τόπος.

Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει ότι προοδευτική διακυβέρνηση και ΜέΡΑ25 είναι έννοιες ασύμβατες συντείνει στην διαιώνιση του υφιστάμενου κομματικού και πολιτικού συσχετισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει συνεπώς να διατυπώσει με κρυστάλλινη καθαρότητα ότι το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι βαθιά συντηρητικό και ότι η εφαρμογή του θα οδηγούσε στην αύξηση των ανισοτήτων κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους, χάνοντας ταυτόχρονα περιουσίες και σπίτια, οδηγώντας σε επισιτιστική κρίση κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Η αποκήρυξη του λαϊκισμού και της σταλινικής οικονομικής λογικής η οποία συνιστά συντηρητική επιλογή βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι μονόδρομος και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Πρόοδο, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και την κεντροαριστερά.

Η ιδεοληπτική προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία πράγματι μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην αστάθεια και σε νέες περιπέτειες, ρίχνει νερό στον μύλο της κυβερνητικής επανεκλογής. Το ερώτημα όπου τίθεται είναι γιατί επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την τακτική η οποία θα μπορούσε να ρίξει εκ νέου την χώρα στα βράχια.

Η απάντηση έχει δοθεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζεται στην “λογική” ότι η κανονικότητα δεν ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αίμα νερό δεν γίνεται κατά συνέπεια και το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 το οποίο συνιστούσε την προγραμματική προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το οποίο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή -στο χείλος του γκρεμού- δεν εφαρμόστηκε οδηγώντας στην παραίτηση του κ. Βαρουφάκη, φαίνεται να ασκεί ακόμη πολύ έντονη επίδραση στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν όμως το βράδυ της 21ης Μάϊου η τακτική αυτή οδηγήσει στην επανεκλογή της συντηρητικής παράταξης την ευθύνη θα φέρει ακέραια η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με τους τυχοδιωκτικούς και ιδεοληπτικούς τακτικισμούς αποδυναμώνει την Προοδευτική σοσιαλδημοκρατική πρόταση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος και οι συμπολίτες μας.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με τεκμηριωμένες προοδευτικές σοσιαδημοκρατικές προτάσεις καταδεικνύει ότι υπάρχει στιβαρή πρόταση διακυβέρνησης με σχέδιο και στρατηγική το οποίο θα οδηγήσει την χώρα μας στην ευημερία με δικαιοσύνη, είναι πανέτοιμο να αναδεχθεί τον κρίσιμο ρόλο- τον οποίο διαχρονικά υπηρετούσε με ευθύνη- καλύπτοντας τα κενά και τις δυστοπίες όπου δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Χρήστος Ξενοκώστας, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *