26/04/2024 10:06 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η ονειρεμένη ζωή του Κωνσταντίνου Παπανικόλα! Ο καναλάρχης που έγινε viral

Ξεκίνησε φτωχός, απέκτησε λεφτά, κανάλι, κόμμα και δόξα


Ένας μυστηριώδης θάνατος, μια αμύθητη περιουσία, μια φημολογούμενη οικογενειακή διαμάχη και μια ταφή που πάγωσε στο παρά ένα με εισαγγελική εντολή. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε που πήγε ούτε που πέθανε. Τίποτα απολύτως», δήλωσε ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πασίγνωστου επιχειρηματία, πολιτικού και καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έφυγε από τη ζωή.

«Βροχερή μέρα δεν πρόλαβα ούτε να τον χαιρετήσω», δήλωσε ο Σπύρος Λαμπίρης, στενός συνεργάτης του καναλάρχη.

Η μηνυτήρια αναφορά του στενού συνεργάτη του στο Α.Τ. Ωρωπού δεν έστρεψε μόνο την προσοχή των Αρχών στην περίεργη αυτή υπόθεση, αλλά οδήγησε και τον εισαγγελέα να «παγώσει» την κηδεία του που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες το πρωί.

«Ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε ο Παπανικόλας. Είναι μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει και ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Είναι μυστήριο ότι λίγες ώρες αφότου τον πήραν από τη δομή μετά απεβίωσε», συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

Αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές του γνωστού καναλάρχη εν ζωή. Είναι μεσημέρι Παρασκευής, και με προσωρινή δικαστική συνδρομή που ζήτησαν στενά συγγενικά του πρόσωπα, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρεται από το ιδιωτικό του θεραπευτήριο σε άγνωστη τοποθεσία.

«Ο Παπανικόλας όσο ήταν εν ζωή δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί, ούτε να έχει δικαστική συνδρομή κανενός. Παρα ταύτα η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή από ορισμένα συγγενικά του πρόσωπα», είπε ο δικηγόρος του.

Από τη στιγμή που ο Παπανικόλας μπαίνει στο ασθενοφόρο το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινά και το απόλυτο θρίλερ.

«Δεν ήθελε να φύγει από το θεραπευτήριο»

Αυτός ο επίγειος παράδεισος μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα ήταν το ησυχαστήριο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα στον Ωρωπό.

Από το 2007 εγκαταστάθηκε μόνιμα σε δομή αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήταν το τελευταίο όραμα που είχε ο Παπανικόλας. Να φτιάξει έναν τέτοιο χώρο, γιατί δεν ήθελε να δώσει περιουσία σε κανέναν, ήθελε να πάει για το καλό του κόσμου και ο σταθμός και η περιουσία και τα πάντα», ανέφερε ο συνεργάτης του.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν είχε σύζυγο και παιδιά, αλλά είχε άλλους στενούς συγγενείς τα οποία συνηγορούσαν πως ο πασίγνωστος επιχειρηματίας έπρεπε να μεταφερθεί σε γηροκομείο λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Μεσημέρι Παρασκευής εκδίδεται με δικαστική συνδρομή η εντολή μεταφοράς του. Λίγες ώρες μετά ο στενός συνεργάτης του, που όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στο πλευρό του εκλιπόντος, θα λάβει ένα ανεπάντεχο τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ούτε πώς, ούτε από τι, ούτε καν πού άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Ο αδελφός του εκλιπόντος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στις Αρχές πως ο επιχειρηματίας πέθανε στο σπίτι του. Μιλώντας στο MEGA κράτησε σιγή ιχθύος μέχρι να τον καλέσουν οι αρχές για κατάθεση.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, κάναμε αυτά που κάναμε όπως έπρεπε να γίνουν. Ο κάθε ένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα θα τα βρούνε οι δικηγόροι», δήλωσε στο MEGA στενός συνεργάτες του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

«Είχε οικογενειακές διαμάχες»

Ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας, εξηγεί στο LIVE NEWS πως ο Παπανικόλας δεν είχε φτιάξει διαθήκη ενώ πολλές φορές είχε έρθει σε ρήξη με συγγενικά πρόσωπα για οικονομικά θέματα.

O Kωνσταντίνος Παπανικόλας εκτός από τις επιχειρήσεις και την ενασχόληση του με τα κοινά, ήταν ιδιοκτήτης του 25% του Κόντρα Channel.

«Παρακαλούσε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου”»

Ο Σπύρος Λαμπίρης περιέγραψε στο MEGA όσα έγιναν την Παρασκευή, όταν έφτασε αιφνιδίως το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε γηροκομείο. Όπως είπε ο φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο αδερφός του καναλάρχη είδε δεσμευτεί να μην τον πάρει από τον χώρο στον οποίο είχε επιλέξει να ζει.

«Ήταν πολύ χάλια η κατάστασή του. Ήταν πολύ πικραμένος, έλεγε στους τραυματιοφορείς «δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου», αλλά δεν ακούστηκε ποτέ αυτό», είπε.

Λάτρευε τη μουσική, είχε πάντα φιλοδοξίες και ακολουθούσε τη δική του συνταγή για να κεντρίζει τα βλέμματα.
Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, που όπως είχε πει αγόρασε το πρώτο του κοστούμι επειδή κάποτε βρήκε στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα, κατάφερε να σπουδάσει, να γίνει επιχειρηματίας και καναλάρχης με δική του εκπομπή και να ιδρύσει κόμμα, με τον ύμνο του παραμονές των εκλογών του 2015 να γίνεται viral μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Τα βίντεο με τον ίδιο να χορεύει και να διασκεδάζει με φίλους, τα αποσπάσματα από τηλεοπτικές του εκπομπές, οι αναλύσεις που έκανε παραμονές των εκλογών και τα στιγμιότυπα από τα πλατό που εμφανιζόταν άλλοτε μόνος και άλλοτε με καλεσμένους που επέλεγε, του εξασφάλιζαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Πριν γίνει γνωστός, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας άρχισε να κυνηγάει τα όνειρά του…

«Όταν τελείωσα το Γυμνάσιο, πίστευα ότι ήταν αδύνατον ένας φτωχός εργαζόμενος μαθητής να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτατη εκπαίδευση, ώσπου ένα βράδυ είδα σ’ έναν κινηματογράφο το ινδικό έργο «Η Γη ποτισμένη με ιδρώτα», που έδειχνε έναν πιο φτωχό από εμένα, να σπουδάζει δικηγόρος. Έτσι, άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να κάνω και εγώ το ίδιο. Αυτό και έπραξα», είχε πει ο ίδιος στο παρελθόν.

Αποκτά δύο πτυχία πανεπιστημίου στη νομική και στις πολιτικές επιστήμες, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος τα χρήματα που ποτέ δεν είχε φανταστεί ήρθαν από αλλού.

«Όταν απολύθηκα από το στρατό ξεκινήσαμε με τα αδέρφια μου μία δική μας δουλειά, (οικοδομικές επιχειρήσεις, Αφοί Παπανικόλα), από την οποία απέκτησα χρήματα, σπίτι, αυτοκίνητο, που ούτε στα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί».

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας γίνεται επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του σταθμού Τηλεφώς και μέτοχος του Kontra Channel με ποσοστό 25%.

Οι εμφανίσεις στην τηλεόραση ήταν ένα από τα όνειρα που εκπληρώθηκαν γρήγορα. Το μεγαλύτερο όμως ήταν η ενασχόλησή του με την πολιτική.

Το 1988 ιδρύει το κόμμα Οικολόγοι Ελλάδος και παραμένει αρχηγός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στις εθνικές εκλογές του 1989 το κόμμα του έλαβε 10.147 ψήφους και 27.540 στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς. Η καλύτερη επίδοση στις Ευρωεκλογές του 2009, όταν οι Οικολόγοι Ελλάδος και ο ίδιος ψηφίστηκαν από 33.236 ψηφοφόρους.

Το 2015 αποφάσισε να δημιουργήσει το «Κίνημα Ελλάδα», όπως το έλεγε, με την ίδιο να πλαισιώνεται πολλές φορές από έναν ρασοφόρο και έναν άντρα που είχε το ρόλο του Κολοκοτρώνη.

Στενοί φίλοι και συνεργάτες έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που παρέμεινε απλός παρά τα χρήματα και τη δημοσιότητα που κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων.

«Πείστηκα ότι η οικολογική ζωή, δηλαδή η φυσική υγιεινή διατροφή και η φυσική θεραπεία, αποτελούν τη μοναδική οδό σωτηρίας της ανθρωπότητας», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Με το δικό του ξεχωριστό χιούμορ, με τη διορατικότητα που διέκρινε τα επαγγελματικά του βήματα και την απλότητά του κέρδισε φίλους, που τώρα περιμένουν να μάθουν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

«Είχε καρκίνο αλλά όχι σε τελικό στάδιο»

Μιλώντας στο Live News, ο δικηγόρος της πλευράς του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας, ανέφερε ότι ποτέ ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν συναίνεσε να φύγει από το σπίτι του και ότι εμπιστευόταν μόνο τον συνεργάτη του.

«Είχε καρκίνο του παγκρέατος αλλά όχι ότι ήταν στο τελικό στάδιο. Την Μεγάλη Πέμπτη εκδόθηκε μια προσωρινή απόφαση της προσωρινής διαταγής που όριζε συγγενικό πρόσωπο κάποιον συμπαραστάτη. Η προσωρινή διαταγή δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε τι αναφέρει», σημείωσε οπ κ. Σούρλας.

Όσο για τις συνθήκες που απεβίωσε, υπογράμμισε ότι «δεν τις γνωρίζουμε αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντώπωσης. Το πρόσωπο που τον φρόντιζε είπε δύο μέρες πριν στον κ. Λαμπίρη ότι ‘όταν πεθάνει δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία – νεκροτομή’. Αυτό χρειάζεται διερεύνηση».

«Δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις»

Ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, διευκρίνισε με τη σειρά του ότι εμπιστευόταν μονο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν.

«Η προσωρινή διαταγή ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο αλλα και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει. Το ασθενοφόρο τον οδήγησε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί απεβίωσε λίγες ώρες μετά την μεταφορά του. Δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορεία, δήμους και τράπεζες. .Έχω συστήσει στους συγγνείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου», κατέληξε.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *