29/03/2024 8:18 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παλλήνη: Εκεί που έγινε ο αρραβώνας για την ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» (βίντεο)

Το αστρονομικό ποσό που κόστισε η ταινία στον Φίνο και τα γυρίσματα στη Βίλα Λεβίδη


Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που όλοι απολαμβάνουν να βλέπουν είναι «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης», που ένα μεγάλο μέρος γυρίστηκε στην Παλλήνη και συγκεκριμένα στη βίλα Λεβίδη. Είναι μια ταινία που την έχουμε δει σίγουρα πάνω από μια φορά. Ωστόσο το ποσό που στοίχισε για να τελειοποιηθεί και να βγει στους κινηματογράφους ήταν ασύλληπτο για την τότε εποχή.

Το καλοκαίρι του 1968 η Αλίκη Βουγιουκλάκη επιστρέφει στη Φίνος Φιλμ μετά από μια περιπλάνηση στους κινηματογραφικούς οργανισμούς «Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης» και «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος». Η νέα περίοδος συνεργασίας τους ξεκινά με τη ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης». Η Εθνική μας σταρ υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την αμοιβή της, για τη συγκεκριμένη ταινία να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, συν ποσοστά από τις εισπράξεις.

Μαζί της επέστρεψε στο Φίνο και ο τότε σύζυγος της Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τη περίοδο εκείνη συνεργαζόταν με τον Κώστα Καραγιάννη. Την επιστροφή της Αλίκης γιόρτασε ο ίδιος ο Φίνος απο την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων. «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» στοιχίζει στο Φίνο 6,5 εκατομμύρια δραχμές! Ποσό αστρονομικό για τα μεγέθη της εποχής.

Στην ταινία η Αλίκη, στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας εμφανίζετε ως αγόρι φορώντας περούκα και αντρικά ρούχα. Η μεταμφίεση της ήταν τόσο πετυχημένη που ο γυναικολόγος της ηθοποιού, που τότε έκανε θεραπεία για να μπορέσει να τεκνοποιήσει, περιέγραψε πως σε μια συνάντησή τους, το ζευγάρι είχε καθυστερήσει και ήρθε κατευθείαν από τα γυρίσματα. Όταν έφτασαν στο σπίτι τους ο γιατρός, που ήταν ήδη εκεί, είδε να βγαίνουν από το αυτοκίνητο ο Παπαμιχαήλ και ένας νεαρός και νόμιζε πως η Αλίκη τον έστησε στο ραντεβού τους.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και στο δρόμο μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων. Το πλούσιο σπίτι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου (φωτό), όπου διοργανώνεται ο αρραβώνας της Αλίκης με τον Τσιτσόπουλο, είναι η βίλα Λεβίδη στην Παλλήνη, που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη.

Video: Droneasgr Argyris Stamatidis

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *