26/06/2024 1:29 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δημήτρης Τρύφος: Σε κίνδυνο το Δάσος Σχινιά-Μαραθώνα

"Ένα ακόμα παράδειγμα κυβερνητικής αστοχίας"


Το παραθαλάσσιο δάσος Σχινιά έκτασης 14.000τ.μ. είναι ένα από τα τρία του είδους που υπάρχουν στη χώρα μας (τ’ άλλα δύο είναι, οι Κουκουναριές Σκιάθου και η Στροφυλιά Πελοπονήσσου) ενώ σε ολόκληρη τη Μεσόγειο δεν υπάρχουν περισσότερα από επτά παρόμοια! Εχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 που είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σπάνιου αυτού πευκοδάσους είναι οι υπεραιωνόβιες κουκουναριές με το χαρακτηριστικό σχήμα ομπρέλας που συμπλέκονται με πεύκα – σχίνα – πουρνάρια και άλλη είδη της μεσογειακής χλωρίδας.

Για την Αττική είναι ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου με την αμμώδη παραλία τ’ αβαθή, καταγάλανα και καθαρά νερά, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Το 2000 χαρακτηρίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα Εθνικό Πάρκο και συστήθηκε ο ΦΟΔΕΠΑΣΜ (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνος) έχοντας το αυτοδιοίκητο με 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου ο Δήμος Μαραθώνος, αντί να έχει την πλειοψηφία λόγω έδρας και παροχής υπηρεσιών, εκπροσωπείτο μόνο από ένα μέλος και σήμερα από κανένα! Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. είναι εκτός Μαραθώνος κι εκτός Αττικής και ίσως πολλοί να μην ξέρουν που… πέφτει το πευκοδάσος Σχινιά! Είκοσι χρόνια Φορέας Διαχείρισης, είκοσι χρόνια αυτοδιοίκητο. Τι έχει γίνει για την προστασία αυτού του μοναδικού στολιδιού της Αττικής; Τίποτα απολύτως!

Το 2003 δαπανήθηκαν 3,5 εκ. Ευρώ για σύστημα δασοπυρόσβεσης το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε εξ’ αιτίας κατασκευαστικής αστοχίας (δαπάνης 20.000 ευρώ που όμως, ουδέποτε επισκευάστηκε). Αίσχος και ντροπή για ένα τόσο τέλειο σύστημα δασοπυρόσβεσης!
Παράλληλα, με τα Προεδρικά Διατάγματα εκπονήθηκε Κανονισμός Λειτουργίας, ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε, όπως γίνεται σε όλα τα πάρκα του κόσμου και όχι μόνο της Ελλάδας.

Κι εάν ακόμα δεν έχει καεί, από την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί το χρωστάμε στην εγγύτητα της θάλασσας, την 24ωρη βάρδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην ομάδα Πυρόσβεσης του Δήμου Μαραθώνα και τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες φύλαξης και προστασίας.

Η προστασία του δάσους είναι ένα ακόμα παράδειγμα της κυβερνητικής ανικανότητας!

Το περιβάλλον, το πράσινο και η προστασία των δασών είναι βασική προτεραιότητα του Μέρα25.

Χρειάζεται να ληφθούν και να υλοποιηθούν αποφάσεις από ανθρώπους με αγάπη και ενδιαφέρον για το περιβάλλον, με ήθος και εντιμότητα, με ικανότητα και αποφασιστικότητα.

Για το σκοπό αυτό ζητώ την ψήφο σας σαν υποψήφιος βουλευτής του Μέρα25 στην Ανατολική Αττική.

Για να γιατρέψουμε ότι μας πονάει!

Τρύφος Δημήτριος – Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1961. Σπούδασα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ειδικεύτηκα στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Μετεκπαιδεύτηκα στις ΗΠΑ.

Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην υπογονιμότητα (ΑΠΘ). Υπηρέτησα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών σαν διευθυντής γυναικολογικής κλινικής επί 10ετία. Οραματίστηκα, ίδρυσα και διεύθυνα επί 5ετία την κορυφαία μονάδα θεραπείας υπογονιμότητας (εξωσωματικής γονιμοποίησης) στον δημόσιο τομέα. Αποστρατεύτηκα το 2022 με τον βαθμό του Υποναυάρχου.

Με βάση την εμπειρία μου στον σχεδιασμό και την διαχείριση υγειονομικών μονάδων έχω σαν όραμα και στόχο τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό, είμαι μαραθωνοδρόμος και τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με ενδιαφέρει το περιβάλλον, η οικολογία και ο εθελοντισμός με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την κοινωνική συνοχή.

Το όραμα και οι στόχοι του ΜΕΡΑ25 και του DiEM25 είναι σύμφωνα με τα πιστεύω μου για την κοινωνία, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Διατηρώ Γυναικολογικό ιατρείο στην Αθήνα και στην Νέα Μάκρη (Ανατολική Αττική) και προσφέρω ιατρικές υπηρεσίες με κοινωνική ευαισθησία σε ανασφάλιστους και μετανάστες.

Κατοικώ στον Νέο Βουτζά, στον Δήμο του Μαραθώνα. Είμαι παντρεμένος με την σύζυγό μου την Γεωργία, η οποία είναι ψυχολόγος. Έχουμε δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Στάθη. Ο Μιχάλης είναι ειδικευόμενος γιατρός στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και ο Στάθης οικονομολόγος, που εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Δημήτριος Τρύφος
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής
Στοιχεία επικοινωνίας:
693 229 8240
tryfos.mera25@gmail.com

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *