19/04/2024 2:21 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέτρος Φιλίππου: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

Στα Καλύβια πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο υπ. βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού


Στο κατάμεστο από πολίτες κατάστημα της πλατείας Καλυβίων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Μαΐου, την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

«Από πολύ νέος ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης μου, και η θετική σας αποδοχή όλης αυτής της νεανικής προσφοράς ήταν που αποφασίσατε και με εμπιστευτήκατε στην θέση του προέδρου της Κοινότητας στην αρχή και του Δημάρχου σας στην συνέχεια.

Θέση που μου ανανεώσατε για αρκετές φορές στην συνέχεια για πάνω από τρεις δεκαετίες. Και όλη αυτή την συναρπαστική διαδρομή, την περπατήσαμε μαζί και δημιουργήσαμε σιγά σιγά και με πολλές προσπάθειες και αγωνίες την εικόνα της προόδου που έχει σήμερα αυτός ο τόπος. Και όλη αυτή πολύχρονη προσπάθεια δεν ήταν για μένα ένα σκαλοπάτι ανέλιξης αλλά μια διαρκής προσφορά για να πάμε λίγο πιο μπροστά, λίγο πιο ψηλά. Με πολλές δυσκολίες και αγωνίες, αλλά πάντα χέρι-χέρι προχωρούσαμε και δημιουργούσαμε για το μέλλον.

Γι αυτό και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας που δείξατε όλη αυτά τα χρόνια.

Και βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, και ξαναζητώ την στήριξη σας και την εμπιστοσύνη σας για άλλη μια φορά, γιατί θα ήθελα την εμπειρία και την γνώση που με την στήριξή σας έχω αποκτήσει να την προσφέρω και στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των 50 πρώτων ημερών της επόμενης κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως εκλογές με απλή αναλογική, σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας, εγγύηση διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης σε όλη την Ευρώπη.

Επεσήμανε δε, πως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεώνδίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

«Πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα στοχευμένο, κοστολογημένο και στοχοπροσηλωμένο
-στην ανακούφιση της κοινωνικής πλειοψηφίας από το κύμα ακρίβειας,
-από τον υψηλό πληθωρισμό,
-από την ενεργειακή κρίση με άμεσα μέτρα, το τονίζουμε αυτό.

Μειώσεις φόρων

Θα προχωρήσουμε μέσα στις πρώτες πενήντα ημέρες διακυβέρνησης σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ενίσχυση του εισοδήματος της πλειονότητας των πολιτών.

Αλλά και ένα πρόγραμμα που περιέχει καίριες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την στήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας, την αποκατάσταση του κράτους Δικαίου και της λειτουργίας των θεσμών που τόσο βάναυσα έχει κακοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όλοι κατανοούμε πως τα προβλήματα της καθημερινότηταςκαι κυρίως το γεγονός πως για τους εργαζόμενους ο μισθός στα μέσα του μήνα έχει ήδη εξανεμιστεί είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί τη συντριπτική πλειονότητα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όταν ο μισθός, η σύνταξη, το εισόδημα που έχεις δεν φτάνει για να καλύψεις βασικές υποχρεώσεις είναι φυσικό και επόμενο αυτό να είναι το βασικό ζήτημα που «καίει» τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τέτοιο θράσος που επιχείρησε και επιχειρεί να εκμεταλλευθεί αυτή την πραγματικότητα –που η ίδια έχει προκαλέσει- προσπαθώντας να βάλει κάτω από το χαλί θέματα όπως οι υποκλοπές, οι απευθείας αναθέσεις 10 δις,

Υγεία, πανδημία, Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης , κάτι που το καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι της ΝΔ», είπε ο Πέτρος Φιλίππου.

Σχετικά με την Ανατολική Αττική ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησε με τους πολίτες για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, αλλά και για τις πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους, όσο ήταν δήμαρχος αλλά και αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου.

Προβλήματα όπως:
-Υγεία
-Χωροταξικά
Αντιπλημμυρικά Αποχετευτικά
-Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια
– Ανάπτυξη ακτών και παραλιών

Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην περιοχή επί των ημερών του, όπως το Κέντρο Υγείας, το Δημαρχείο, Σχολεία, Παιδικοί σταθμοί, χαμηλός συντελεστής δόμησης, δρόμοι, αποχέτευση, δίκτυα ύδρευσης και δεξαμενές, αθλητικοί χώροι και χώροι αναψυχής, καθώς και σε πρωτοβουλίες για την κοινωνική πρόνοια, (κοινωνικό παντοπωλείο, ΤΕΒΑ, Καπή), τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

«Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών – χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες – που θα φέρει τη Δικαιοσύνη παντού. Όλες και όλοι στις κάλπες στις 21 Μαΐου να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ», υπογράμμισε τέλος ο Πέτρος Φιλίππου.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *