28/03/2024 9:39 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στηβ Κακέτσης! Όταν η “Νεράϊδα” ήταν το αγαπημένο στέκι του Ωνάση και της Αλίκης

«Δεν έμεινε τίποτα. Ζω με τις αναμνήσεις μου», είχε πει όταν καταστράφηκε οικονομικά


Έφυγε από τη ζωή ο άρχοντας της νύχτας, Στηβ Κακέτσης με τη θρυλική “Νεράϊδα”, όπου είχε γίνει το μόνιμο “στέκι” του Αριστοτέλη Ωνάση, της Αλίκης Βουγιουκλάκη και άλλων πολλών διασημοτήτων. Ο Κακέτσης θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για τη ζωή του, τη νυχτερινή διασκέδαση, τους καλλιτέχνες και τους διάσημους θαμώνες του μαγαζιού του.

Οπως έχει γραφτεί ο Στηβ Κακέτσης, νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από εγκεφαλικό και έδινε μάχη για τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό, τελικά ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Υπήρξε παντρεμένος με την γνωστή ηθοποιό Κατιάνα Μπαλανίκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο. Επίσης, γνωστή ήταν και η σχέση του με την δημοφιλή τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου. Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι με την Κατιάνα Μπαλανίκα είχαν αποκτήσει και ένα κοριτσάκι που έζησε μερικές ώρες μόνο…

Η θρυλική «Νεραΐδα», το Kitchen bar και το «λουκέτο»

Ο Στηβ Κακέτσης «έφυγε» έχοντας αφήσει το στίγμα του στη νυχτερινή Αθήνα. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας, αφού στο όνομά του είχε θρυλικά μαγαζιά όπως η «Νεραΐδα».

Η θρυλική Νεράιδα πρωτολειτούργησε το 1936 ως ψαροταβέρνα. Το 1963 ο χώρος πέρασε στα χέρια της παλιάς τραγουδίστριας και επιχειρηματία Παμέλας, η οποία τον μετέτρεψε σε ένα από τα πιο κοσμικά νυχτερινά κέντρα της παραλιακής.

Το μαγαζί γνώρισε τις πρώτες μεγάλες δόξες του στη δεκαετία του ’70, φιλοξενώντας στην πίστα του τη Βίκυ Μοσχολιού με τον Γιώργο Κατσαρό, αλλά και τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Λίτσα Διαμάντη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Ρίτα Σακελλαρίου, τον Γιώργο Γερολυμάτο και τον Γιάννη Πάριο, ο οποίος στη συνέχεια τραγούδησε στον χώρο άλλες δύο φορές με τη Μαρινέλλα, αφήνοντας εποχή.

Η Νεράιδα, στην εποχή της Παμέλας, ήταν ένα από τα αγαπημένα στέκια του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος έσπαγε αμέτρητα πιάτα κάθε φορά, παρά την απαγόρευση που είχε θέσει η χούντα.

Τη δεκαετία του ’90 -και ενώ το νυχτερινό μαγαζί από το 1980 είχε περάσει με επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία στην ιδιοκτησία του Στηβ Κακέτση- διαχωρίστηκε στη «μικρή» και τη «μεγάλη» Νεράιδα, με την πρώτη να συνεχίζει τη λειτουργία της ως κέντρο διασκέδασης και τη δεύτερη να διαμορφώνεται σε κλαμπ.

Από το 2002 η λεγόμενη Μικρή Νεράιδα μετατράπηκε στο bar-restaurant «Kitchen bar», ενώ ο χώρος της μεγάλης στέγαζε το νυχτερινό κέντρο «Θέα».

Ωστόσο, τα δύο αυτά μαγαζιά έβαλαν «λουκέτο» το 2017, μετά την οριστική απόφαση δικαστηρίου, η οποία ήρθε έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Μιλώντας τότε για την δικαστική απόφαση να κλείσουν τα δύο μαγαζιά του, είχε πει «καταστράφηκα».

«Είμαι με υπνωτικά χαπάκια για να κοιμηθώ. Σκέφτομαι ότι δεν θα έχω να φάω… Πώς να χωνέψω ότι στα 68 μου χρόνια θα βρεθώ στον δρόμο; Έχω δεχτεί πολλά χτυπήματα στην καριέρα μου και στη ζωή μου, αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο» είχε συμπληρώσει.

«Τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα μαγαζιά μου – στο παρελθόν ανήκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα – τον πήρε το ΤΑΙΠΕΔ που πλέον είναι ο νέος διαχειριστής για χρέη που είχα, αλλά και στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου. Χρωστούσα κάποια χρήματα για τα ενοίκια, αλλά φρόντιζα να αποπληρώνω κάποια χρέη. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας τελεσιδίκησε μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και αναγκαστικά πρέπει να αδειάσω το χώρο» είχε καταλήξει.

«Δεν έμεινε τίποτα. Ζω με τις αναμνήσεις μου»

Αν και υπήρξε πολύ επιτυχημένος στον τομέα του, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων το 1994, για εννιά μήνες βρέθηκε στην φυλακή.

Κάνοντας τον απολογισμό του, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: «Δεν έμεινε τίποτα, δεν έμεινε τίποτα όταν έφυγα από τη νύχτα, τι να μείνει.. Ζω με τις αναμνήσεις μου».

Οι γυναίκες της ζωής του και τα παιδιά

Ο Στηβ Κακέτσης είχε παντρευτεί με την ηθοποιό Κατιάνα Μπαλανίκα, με την οποία έχει αποκτήσει και έναν γιο.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα υπήρξε παντρεμένη με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση για περίπου 26 χρόνια. Οι δύο τους απέκτησαν μαζί το 1976 έναν γιο τον Ασημάκη, ο οποίος είναι 46 ετών.

Ο Στηβ Κακέτσης είχε αναφερθεί στο People στο χωρισμό του με την Κατιάνα Μπαλανίκα και μίλησε για το παιδί που χάσανε και τους φόβους που τους προκάλεσε ο θάνατος του: «Έχω κάνει τεράστια λάθη, απίστευτα λάθη, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τίποτα. Γιατί για να τα κάνω σημαίνει ότι αυτό πίστευα και ήθελα».

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για το γιο του, και το πόσο έχει επηρεάσει τη σχέση τους τα λάθη του παρελθόντος: «Όταν χωρίσαμε με τη μητέρα του, ο Μάκης ήταν 24 ετών και τα καταλάβαινε όλα. Ο Μάκης και τώρα που έχουμε καταπληκτικές σχέσεις, πιστεύει ότι δεν αξίζει στη μητέρα του τέτοια μεταχείρηση. Ευτυχώς είμαι τυχερός γιατί είναι ένα εκπληκτικό παιδί το αγόρι μου» είχε πει.

Κάτι που πολλοί δεν ξέρουν και είχε αναφέρει ο Στηβ Κακέτσης σε συνέντευξή του, είναι ότι είχαν και ένα άλλο παιδί, το οποίο «έφυγε» από την ζωή μέσα σε 36 ώρες.

«Πριν από το γιο μας, είχαμε ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στον 6ο μήνα, 860 γραμμάρια και πέθανε σε 36 ώρες. Και ο Μάκης 6 μηνών ήρθε στον κόσμο γι ‘ αυτό και δεν κάναμε άλλο παιδί» είχε αποκαλύψει επιχειρηματίας.

Η γνωριμία και ο γάμος με την Κατιάνα Μπαλανίκα

Μάλιστα η ίδια είχε πρόσφατα μιλήσει στην εκπομπή «Έλεος» του MEGA για τη γνωριμία τους που κατέληξε σε έναν θυελλώδη έρωτα και γάμο.

«Ήμασταν πολύ περίεργο ζευγάρι. Ήμασταν από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η πρώτη γνωριμία έγινε όταν μου έστειλε μία φίλη κοινή να μου πει ότι θέλει να με γνωρίσει. “Α, αυτός που πάει στα μπουζούκια και σπάει;” είπα και δεν ήθελα να τον γνωρίσω. Ένα βράδυ είμαστε στην Μαρινέλλα με τον Γιώργο, τον Ηλία και κάποιος περνάει και μου αφήνει λουλούδια. Ο Ηλίας μου είπε ότι είναι ένα παιδί αυτοδημιούργητο που δεν σκορπάει τα λεφτά του μπαμπά του.

Τη δεύτερη φορά βλέπω στην κολόνα έναν καλλονό, Αλεν Ντελόν. Τον φώναξα και κάθισε δίπλα μου. Άρχισε να μου λέει για τη δουλειά του, ότι με είδε και μου άρεσε η πλάτη μου. Προσφέρθηκε να με πάει σπίτι μου. Ήθελε να ανέβει πάνω και του είπα όχι γιατί είχε πιει. Τον ερωτεύτηκα» είχε πει στην εκπομπή.

Η πολυσυζητημένη σχέση με την Άντζελα Δημητρίου

Σε παλαίοτερη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη ιστορία με την Άντζελα Δημητρίου: «Η Άντζελα έπαιξε ρόλο στη ζωή μου, αλλά εδώ και χρόνια είμαι με μια άλλη γυναίκα. Για την Άντζελα έχω πει τα πάντα και πλέον μου έχουν τελειώσει και οι λέξεις» είχε πει.

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως ο λόγος που χώρισε από την Κατιάνα Μπαλανίκα ήταν η Άντζελα Δημητρίου. «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Δεν είμαι στα μέλια στα καλά και όταν χωρίσω, βρίζω. Η Άντζελα είναι ο λόγος που χώρισα από την Κατιάνα Μπαλανίκα. Έκανα λάθος, βέβαια. Αισθάνομαι τύψεις. Είχα την ευτυχία στο σπίτι μου και την έψαχνα αλλού… Όταν βγήκα από τη φυλακή, χρειαζόμουν μια σύντροφο δίπλα μου. Η Κατιάνα ήταν πολύ απασχολημένη. Το πρωί έκανε γυρίσματα, το βράδυ πήγαινε στο θέατρο. Πολύς κόσμος, μάλιστα, τότε είχε διερωτηθεί γιατί είμαι με την Άντζελα» είχε πει σε άλλη συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ.

Η τελευταία του εμφάνιση

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2022 στην βάπτιση της κόρης της Έρης Ζώρα, έκτοτε ο γνωστός επιχειρηματίας δεν έχει κάνει κάποια γνωστή δημόσια εμφάνιση.

tanea.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *