28/03/2024 11:03 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Tι συμβαίνει στο Smart Park – To δάνειο, οι αγορές και το… new entry

H επέκταση συνεργασίας με γνωστές φίρμες ένδυσης και το νέο κατάστημα


Κινητικότητα βλέπουμε στο εμπορικό κέντρο Smart Park που βρίσκεται στα Σπάτα. Από τη μια η συνεχής άνοδος της επισκεψιμότητας, το new entry κατάστημα που αναμένεται το καλοκαίρι, κι από την άλλη η σύναψη ομολογιακού δανείου και η αγορά οικοπέδων περιμετρικά του εμπορικού κέντρου. Τι συμβαίνει άραγε;

Με διψήφια ποσοστά αύξησης, άνω του 10% όσον αφορά την επισκεψιμότητα και αύξηση της μέσης δαπάνης «τρέχει» αυτή την περίοδο το Smart Park, την ίδια στιγμή που το εμπορικό πάρκο των Σπάτων ετοιμάζεται να υποδεχτεί προς το τέλος του καλοκαιριού το νέο κατάστημα των Massimo Dutti, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το προϊόντικό του μίγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρονιά φέτος κινείται σταθερά, σε μηνιαία βάση, με συνεχιζόμενα ρεκόρ από πλευράς αριθμού επισκεπτών με την πληρότητα να αγγίζει το 99%, ενώ οι κενοί χώροι αυτή την στιγμή στο εμπορικό πάρκο των Σπάτων αφορούν μόνο τον τομέα της εστίασης.

Στο κομμάτι της ένδυσης, η ιδιοκτήτρια R.E.D.S. προχώρησε πρόσφατα σε επέκταση της συνεργασίας της με τον όμιλο της Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home) για το νέο κατάστημα Massimo Dutti που σχεδιάζεται εντός του Smart Park σε χώρο συνολικής επιφάνειας 834 τετραγωνικών μέτρων.

Ηδη, ο όμιλος Inditex με τα brands Zara, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius και Oysho έχει την ισχυρότερη παρουσία όσον αφορά τον κλάδο της ένδυσης στο πάρκο των Σπάτων, ενώ το νέο κατάστημα Massimo Dutti υπολογίζεται ότι θα ανοίξει προς τον Αύγουστο στoυς χώρους του καταστήματος «Smart Gallery».

Σημειωτέον ότι αυτή την περίοδο για τους μήνες από το Μάιο έως τον Οκτώβριο (πλήν των Κυριακών των εκλογών) και εφεξής το πάρκο παραμένει ανοιχτό και τις Κυριακές.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2022 η R.E.D.S. είχε αύξηση στην επισκεψιμότητα του πάρκου, συνολικής επιφανείας 53.000 τ.μ. περίπου, κατά 13% για το 2022 έναντι του 2019 (σ.σ. οπότε και γίνεται η σχετική σύγκριση δεδομένου ότι την περίοδο της πανδημίας ίσχυαν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο), ενώ στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπάτων, προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού 71,4 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου και σε συνδυασμό με τις λοιπές ιδιοκτησίες σχεδιάζει «την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου και της περιοχής», όπως έχει αναφερθεί σχετικά, σχέδιο ωστόσο πιο μακροπρόθεσμο δεδομένου ότι προϋποθέτει και αρκετές εγκρίσεις λόγω και των χρήσεων γης στην περιοχή.

newmoney.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *