19/03/2024 10:58 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη συμμορία διακινούσε ναρκωτικά στο Λαύριο

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής


Δύο συμμορίες που συνεργάζονταν μεταξύ τους και διακινούσαν ναρκωτικά σε Λαύριο, Αττική και Θεσσαλονίκη, εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, το πρωί της Πέμπτης 25ης Μαΐου, σε Λαύριο και Βριλήσσια, επτά μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Από την πρώτη συμμορία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 18, 19, 22, και 47 ετών και τρία, ηλικίας 30, 31, και 58 ετών, από την δεύτερη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και κλοπή κατά συναυτουργία. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές του Λαυρίου Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2022. Όσον αφορά την δεύτερη σπείρα, προμήθευε με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών την πρώτη, ενώ ταυτόχρονα διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής.

Όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, τα κέρδη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ξεπερνούν το ποσό των 160.000 ευρώ.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των κατηγορούμενων, στο Λαύριο και τα Βριλήσσια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 97,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 11,6 γραμ. ηρωίνης, 2 κιλά και 490 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 0,8 γραμ. κάνναβης (σοκολάτα), 11,2 γραμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, 3 σιδερογροθιές, 73 φυσίγγια, 21 κινητά τηλέφωνα, 4.935 ευρώ, 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, εξιχνιάστηκε διάρρηξη-κλοπή σε σπίτ, στο Λαύριο, στις 23 Ιανουαρίου 2023, από όπου οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με χρυσαφικά και χρηματικό ποσό. Ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν ο 22χρονος, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *