18/04/2024 9:16 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ράθες Καπανδριτίου: Η μυστική γωνιά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Βρίσκεται στις απολήξεις της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 350 μέτρων και συνορεύει με... Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο και Βαρνάβα


Ένας ακόμη κρυμμένος θησαυρός δίπλα στην Αθήνα που θα σε ενθουσιάσει. Αυτός ο μικρός παράδεισος μέσα στο δάσος, προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης κοντά στη φύση, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά να συμπληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό.

Εσύ τι περιμένεις; Βάλε τα αθλητικά σου και… το googlemaps.

Οι Ράθες Καπανδριτίου είναι ένα χωριό της Βορειοανατολικής Αττικής, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Βρίσκεται στις απολήξεις της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 350 μέτρων και συνορεύει με… Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο και Βαρνάβα.

Αυτή η όαση πρασίνου, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα απλό περπάτημα και βόλτα στη φύση, ακόμα και για πεζοπορία.

Το τοπίο σίγουρα θα σε αποζημιώσει και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά από την Αθήνα. Πολύ κοντά, μάλιστα βρίσκεται η λεγόμενη Ρεματιά Βαρνάβα, ένα σημείο που θυμίζει περισσότερο ορεινό βουνό της Ελλάδας.

Τι πιο όμορφο σε μια εκδρομή να μπορείς να εξερευνήσεις όσο περισσότερες ομορφιές της φύσης μπορείς. Η βόλτα στις Ράθες μπορεί να συνδυαστεί με μια εκδρομή στη λίμνη του Μαραθώνα, μια αγνή και παρθένα περιοχή με δάση, θάμνους, αγριολούλουδα, ρεματιές και μικρά ρυάκια.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *