25/02/2024 5:00 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gran Fondo East Attica! Ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας της Αττικής έρχεται στη Ραφήνα

Για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική διεξάγεται ποδηλατικός αγώνας που ενώνει τρεις όμορους Δήμους και δύο πανέμορφα βουνά, την Πεντέλη και τον Διόνυσο


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα της Αττικής, τον Gran Fondo East Attica. Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας Gran Fondo East Attica, απόστασης 115 χλμ, με εκκίνηση και τερματισμό στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κρόνος Νίκαιας και η εταιρεία Misc+ Sport Media συνδιοργανώνουν την Κυριακή 18 Ιουνίου τον ποδηλατικό αγώνα Gran Fondo East Attica, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Δήμου Μαραθώνα-Ν. Μάκρης και του Δήμου Πεντέλης και την πολύτιμη συνεισφορά της Τροχαίας Ανατολικής Αττικής.

Για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική και στον Βόρειο Τομέα διεξάγεται ένας ποδηλατικός αγώνας που ενώνει τρεις όμορους Δήμους και δύο πανέμορφα βουνά, την Πεντέλη και τον Διόνυσο, που έχουν πληγεί πολλές φορές από φωτιές με αποτέλεσμα να καούν πολλές δασικές εκτάσεις.

Ένας από τους βασικούς στόχους των διοργανωτών είναι να αναδειχθούν τα δύο βουνά και όλες οι ομορφιές των περιοχών που θα διανύσουν οι ποδηλάτες στην Αττική. Από το Πάρκο Καραμανλή, όπου θα δοθεί η εκκίνηση, θα γίνει ο τερματισμός και θα αποτελέσει το Race Village της διοργάνωσης με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ζωντανή μετάδοση του αγώνα στην πλατφόρμα και με την υποστήριξη της INA TV, αλλά και τον Τύμβο Μαραθώνα, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και άλλα σημεία από όπου θα περάσουν οι συμμετέχοντες στη διαδρομή των 115 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική από dj και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το Gran Fondo East Attica να καθιερωθεί ως ένας ποδηλατικός αγώνας-ορόσημο, σε μια γνώριμη και challenging διαδρομή, που φέρνει την ποδηλασία δρόμου στο προσκήνιο και που λείπει τόσο πολύ από την Αττική.

Race Ambassadors του αγώνα είναι δύο κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες: οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2022 στην ποδηλασία Δρόμου Γιώργος Μπούγλας (Αντοχή) και Περικλής Ηλίας (Ατομική Χρονομέτρηση).

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές με δελτίο και αθλούμενοι χωρίς δελτίο (κατηγορία Sportive), ηλικίας 17 ετών και άνω (αναλυτικές πληροφορίες στον Τεχνικό Οδηγό του αγώνα στη σελίδα https://granfondoeastattica.gr/index.php/tehnikos-odigos/).

Οι εγγραφές στο Gran Fondo East Attica πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας και είναι ανοικτές έως τις 11 Ιουνίου.

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε και για το πακέτο παροχών της διοργάνωσης για κάθε συμμετέχοντα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (18/6) στο Πάρκο Καραμανλή της Ραφήνας, και στην συνέχεια οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς Καλλιτεχνούπολη και Πεντέλη, για να επιστρέψουν μέσω της Λ. Διονύσου στη Λ. Μαραθώνος και κινούμενοι βόρεια, να περάσουν από τον Τύμβο Μαραθώνα, την παραλία Μαραθώνα, το Κωπηλατοδρόμιο και το Εθνικό Πάρκο Σχινιά.

Από το Κάτω Σούλι, μέσω της Λ. Μαραθώνος, θα πραγματοποιήσουν για δεύτερη φορά την ανάβαση προς Καλλιτεχνούπολη και Πεντέλη, και αφού κατηφορίσουν προς Νέα Μάκρη, θα επιστρέψουν στη Ραφήνα για έναν θεαματικό τερματισμό!

Δείτε ολόκληρη την διαδρομή

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FAMILY RIDE

Οι εγγραφές για το Family Ride και η παραλαβή των αριθμών γίνονται στη Γραμματεία του αγώνα.

Στα πλαίσια του Gran Fondo και της φιλοσοφίας «Ποδηλασία για όλους» , θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 Family Ride 4 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στο Πάρκο Καραμανλή.

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο Πάρκο από τις 8.30 έως τις 10:30. Για την συμμετοχή σας είναι υποχρεωτική η εγγραφή και η παραλαβή και χρήση αριθμού πλάτης.

GATHERING & SIGNING UP

Η Γραμματεία των αγώνων για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών αγώνα, θα λειτουργεί την Κυριακή 18.06.2023 από 07:30 μέχρι 09:45 στον χώρο συγκέντρωσης (Πλατεία Καραμανλή) για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών, ενώ από 9:30 μέχρι 10:20, η Γραμματεία θα λειτουργήσει μόνο για τις υπογραφές των αθλητών στο φύλλο αγώνα.

Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, επιδεικνύοντας και την κάρτα υγείας τους. Κατά την διαδικασία των υπογραφών θα φορούν την αγωνιστική ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.

Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Γραμματείας την Κυριακή 18.06.2023 στις 09:30 στο χώρο της συγκέντρωσης.

  • Η έναρξη του αγώνα είναι για τις 10:00 το πρωί

Παράλληλες εκδηλώσεις 

Το πάρκο Καραμανλή είναι ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής περιφερειακά της Ραφήνας, με όμορφο προστατευμένο χώρο για τα παιδιά, δίπλα στο Μεγάλο Ρέμα, με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Θα αποτελέσει το Village των αθλητικών και εκδηλώσεων του ποδηλατικού αγώνα που διοργανώνει την Κυριακή 18 Ιουνίου του 2023 η Misc+ Sport Media, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Κρόνος Νίκαιας» και τον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου.

Στο χώρο που θα δοθεί η εκκίνηση του Gran Fondo East Attica, του μεγαλύτερου ποδηλατικού αγώνα που θα γίνει στην Αττική, θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν την εξέλιξη του αγώνα, καθώς θα υπάρχει μια LED οθόνη που θα δείχνει live τις προσπάθειες των ποδηλατών. Θα έχουν την ευκαιρία στη διάρκεια του αγώνα και για μια δική τους ποδηλατική εμπειρία, με το Family Ride (ποδηλατάδα στη Ραφήνα).

Θα γίνουν πολλά χάπενινγκς, υπό τους ήχους μουσικής από dj και με την παρότρυνση του παρουσιαστή του event. Στον χώρο του πάρκου, θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, που περνάει η διαδρομή του Gran Fondo, θα ζωγραφίσουν την εβδομάδα πριν από το event με θέμα του ποδήλατο και οι ζωγραφιές τους θα βρίσκονται την Κυριακή 18 Ιουνίου στο πάρκο Καραμανλή σε ειδικό εκθεσιακό χώρο. Μάλιστα, θα γίνουν και κληρώσεις, όπου θα δοθούν δώρα. Η Misc+ Sport Media σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και όχι μόνο θα διοργανώσει και διάφορες δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις που θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο πάρκο Καραμανλή.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *