02/03/2024 6:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαζεύουν υπογραφές στην Αρτέμιδα! “Θέλουμε να υπάρχει φαρμακείο ανοικτό όλη τη μέρα”

Ο Σύλλογος Γυναικών Αρτέμιδος Αλληλεγγύη έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο κ. Λουράντο


Ο Σύλλογος Γυναικών Αρτέμιδος Αλληλεγγύη μαζεύει υπογραφές στην περιοχή από τους κατοίκους και ζητούν “μια μόνιμη υπηρεσία εφημερεύοντος και διανυκτερεύοντος φαρμακείου για την Αρτέμιδα”. Μάλιστα έστειλαν και επιστολή στον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη και στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.

Όπως αναφέρουν “στείλαμε την ακόλουθη επιστολή στον κ. Κωνσταντίνο Λουράντο,  Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με κοινοποίηση στους…

1) κ Ιωάννη Κεχρή, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας,

2) κ Γεώργιο Πατούλη, Περιφερειάρχη και

3) κ Δημήτρη Μάρκου, Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος:

Θέμα:
Ζητούμε μια μόνιμη υπηρεσία εφημερεύοντος και διανυκτερεύοντος φαρμακείου για την Αρτέμιδα!

Μετά την πρόσφατη άρνηση χορήγησης αντιβιοτικού από φαρμακοποιό της Αρτέμιδας, που βρισκόταν ακόμα στο κατάστημα στις 9.30 μ.μ., καίτοι η χορήγηση φαρμάκου ήταν επείγουσα, με αποτέλεσμα η ασθενής να αναζητήσει το φάρμακο στα Σπάτα και να το βρει τελικά στη Ραφήνα, επειδή επίσης πολλά μέλη του Συλλόγου μας παραπονέθηκαν ότι αναγκάσθηκαν να αναζητήσουν διανυκτερεύον φαρμακείο σε άλλη πόλη και σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο της διαμονής τους, ζητούμε τη μόνιμη εφημερία και διανυκτέρευση φαρμακείου στην πόλη μας και θα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν λύσεις.

Δεν είναι αποδεκτό άνθρωποι με προβλήματα υγείας, που χρειάζονται επειγόντως ένα φάρμακο, να αναγκάζονται να ταξιδεύουν στις γύρω πόλεις για να το προμηθευτούν. Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες των φαρμακείων, τα οποία είναι πολλά (πάνω από 20) στην Αρτέμιδα, είναι αναπόσπαστο μέρος του τομέα της υγείας και πρέπει να δίδεται προτεραιότητα στην άμεση και σύντομη ιατρική βοήθεια και παροχή φαρμάκων, χωρίς μεγάλες μετακινήσεις και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Το θέμα αυτό, που μπορεί σε μερικές περιπτώσεις, εκτός της ταλαιπωρίας των μετακινήσεων, να γίνει και επικίνδυνο για την υγεία μας, παρουσιάζει προς τα έξω και μια όχι καλή εικόνα για την όμορφη Αρτέμιδα σε όλους αυτούς, που σε περίοδο διακοπών επισκέπτονται την πόλη μας.”

Έχουμε ήδη οργανώσει συλλογή υπογραφών, στην οποία έχουν ήδη ανταποκριθεί κάποιοι συμπολίτες μας. Τις επόμενες ημέρες θα σταθούμε σε διάφορα σημεία (κυρίως μπροστά από σούπερ μάρκετ) και ενδεχομένως να σας ζητήσουμε να υπογράψετε. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε και τα πρωινά της Πέμπτης από τις 10.15 π.μ. έως τις 12 μ.μ. στο γραφείο μας στην οδό Αύρας 14.

Είναι ευνόητο ότι πρέπει να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός υπογραφών, ώστε η φωνή μας να έχει βαρύτητα και να σταματήσει αυτή η μεγάλη ταλαιπωρία στην πόλη μας. Για τον λόγο αυτό, θα μοιράσουμε σε όσους επιθυμούν και έντυπα υπογραφών, ώστε να συγκεντρωθούν υπογραφές από κάθε περιοχή.

Το ΔΣ
Για περισσότερες Πληροφορίες: Γ. Χασιώτου Τηλ. 6989000860″.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *