06/05/2024 4:23 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Αττικής – Χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς

Η παραλία του Σχοινιά, δεν είναι άδικα μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες για τους κατοίκους της πρωτεύσουσας


Η ανάγκη για μια δροσερή βουτιά γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν τα αγαπημένα τους στέκια και να επιδίδονται στην αναζήτηση της… ξαπλώστρας. Ευτυχώς, η Αθηναϊκή ριβιέρα είναι γεμάτες με όμορφες παραλίες που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Εάν αναζητάτε μια λίγο πιο οργανωμένη παραλία, που θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για ένα άνετο και ασφαλές μπάνιο, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να στραφείτε σε μια πιο οργανωμένη ακρογιαλιά, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars, έτσι ώστε να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το κύμα, μαζί με τον καφέ σας, χωρίς την ταλαιπωρία της ψάθας και του ήλιου.

Μια από τις επιλογές σας, είναι η παραλία του Σχοινιά, η οποία δεν είναι άδικα μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες για τους κατοίκους της πρωτεύσουσας. Πρόκειται για μια μεγάλη, απλωμένη ακρογιαλιά (η μεγαλύτερη της Αθήνας σε μήκος) η οποία έχει πιο κοσμοπολίτικα αλλά και πιο ήσυχα μέρη, καθώς εκτείνεται για χιλιόμετρα. Ένα μέρος της παραλίας του Σχοινιά είναι οργανωμένο, ωστόσο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν και κάποια πιο «πριβέ» σημεία, εάν περάσουν τα σαμαράκια του κεντρικού δρόμου πίσω από το δάσος της περιοχής και στη συνέχεια κατευθυνθούν προς την παραλία.

Η όμορφη, ψιλή άμμος της και καθαρά νερά της σίγουρα είναι δύο από τα ατού της, όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η πλούσια, καταπράσινη βλάστηση, η οποία φθάνει σχεδόν μέχρι το κύμα, συνθέτοντας ένα πιο εξωτικό τοπίο από αυτά που έχουμε συνηθίσει κοντά στην Αθήνα. Πρόκειται για το γνωστό Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, το οποίο περιλαμβάνει ένα κατάφυτο πευκόδασος κουκουναριάς, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί και ένα σημαντικό υδροβιότοπο λόγω των ελών που σχηματίζονται. Λόγω της μεγάλης οικολογικής της αξίας, η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και πλέον ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Ένα ακόμα μεγάο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητά της στην πόλη, καθώς μια ώρα περίπου σας χωρίζει από τη βουτιά των ονείρων σας! Φυσικά, μια καλή ιδέα είναι το να ξεκινήσετε νωρίς, για να αποφύγετε την αναπόφευκτη κίνηση του Σαββατοκύριακου και να προλάβετε να πιάσετε μια καλή θέση πάρκινγκ.

ieidiseis.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

1 σκέψη για το “Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Αττικής – Χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *