06/05/2024 5:51 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπράβο παιδιά! Οι μαθητές του Δημοτικού Κάτω Σουλίου βραβεύτηκαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Συμμετείχαν πάνω από 20.000 μαθητές από 70 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής


Σε μια μεγάλη γιορτή στο Πεδίον του Άρεως με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και πλήθους πολιτών ολοκληρώθηκε το πρώτο πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και αποτελεί τιμή για την περιοχή μας ότι ανάμεσα στα σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν και το Δημοτικό Κάτω Σουλίου.

Οι περίπου 20.000 μαθητές από τα 70 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής σε διάστημα πέντε μηνών που διήρκεσε το πρόγραμμα συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 45,5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών προς ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η λαμπρή εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού. Τα βραβεία, τα οποία παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, περιελάμβαναν χρηματικά έπαθλα, δώρα άθλησης και ψυχαγωγίας στα τρία πρώτα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής διεύθυνσης που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών (1000 ευρώ για το 1ο σχολείο , ένα τραπέζι πινγκπόγκ για το 2ο, ένα ηχοσύστημαγια το 3ο), ενώ για τα τρία σχολεία που ανακηρύχθηκαν «πρώτα των πρώτων», δόθηκαν επιπλέον χρηματικά έπαθλα.

Συγκεκριμένα την πρώτη θέση κατέλαβε το 12ο ΔΣ Αθηνών, το οποίο παρέλαβε επιπλέον μια δωροεπιταγή 5.000 ευρώ, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το 66ο ΔΣ Αθηνών, το οποίο παρέλαβε επιπλέον δωροεπιταγή 1.000 ευρώ, ενώ τρίτο από όλα τα σχολεία ήρθε το ΔΣ Κάτω Σουλίου, στο οποίο δόθηκε επιπλέον μια δωροεπιταγή των 500 ευρώ.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *