06/05/2024 7:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαραθώνας: Έφυγε ο Σταύρος Παναγόπουλος, ο θρύλος του Ελληνικού τένις

Ο Σταύρος Παναγόπουλος δίδαξε τα μυστικά του τένις σε πολλές προσωπικότητες του τόπου


Θλίψη στον Μαραθώνα και στο ελληνικό τένις. Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Παναγόπουλος, ένας από τους θρύλους του ελληνικού τένις. Ο ιδρυτής του Marathon Country Tennis Club γεννήθηκε στο χωριό Λάλας στην Ηλεία και είχε πολύχρονη παρουσία στο ελληνικό τένις.

Το 1970 μετακόμισε μόνιμα στον Μαραθώνα, αγάπησε τη περιοχή και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε – ξεκινώντας από ένα γήπεδο- να φτιάξει το όνειρό του, ένα σύγχρονο Τennis Club.

Ο Σταύρος Παναγόπουλος (ο επονομαζόμενος «σοφός»), είναι ο Ιδρυτής του Marathon Country Tennis Club. Μαζί με τους Κανελλόπουλο και Καλύβα άφησαν ιστορία ονομαζόμενοι οι “3 σωματοφύλακες”.

Το σπίτι όπου ζούσε μέσα στα γήπεδα του Μαραθώνα, μοιάζει σαν μια φυσική προέκταση των κορτ. Στους τοίχους είναι κρεμασμένες παλιές ρακέτες, φωτογραφίες με πρόσωπα που αποτελούν μέρος της ιστορίας του τόπου και αναμνήσεις. Πολλές αναμνήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, βασιλιάς Παύλος, βασίλισσα Φρειδερίκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, πρίγκιπας Πέτρος. Για όλους εμάς αποτελούν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής της χώρας. Όμως για τον Σταύρο Παναγόπουλο ήταν όλοι τους μαθητές του στο τένις.

Φωτό: marathontennisclub.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *