02/03/2024 6:31 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φωτιά στην Αρτέμιδα! Ανησυχούν οι κάτοικοι από την απουσία της δημοτικής αρχής

Ξερά χόρτα δίπλα στα σπίτια, μέσα στο δρόμο σχεδόν, εκτεταμένες περιοχές που θυμίζουν ξερή ζούγκλα είναι τα κόκκινα σημεία της περιοχής


Σημαντικά είναι τα συμπεράσματα από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Αρτέμιδα, στην περιοχή Βορινέζα, δίπλα σε κατοικίες.

Στα θετικά είναι σίγουρα η κινητοποίηση της πυροσβεστικής που με επίγειες και εναέριες ενισχύσεις, με τη συνδρομή της περιφέρειας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου, έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Μετά όμως από αυτοψία που κάναμε στην περιοχή και συνομιλίες με τους κατοίκους διαπιστώσαμε ότι ο τομέας της πρόληψης έχει αφεθεί στην τύχη του. Τα ακαθάριστα οικόπεδα και αγροτεμάχια δίπλα σε κατοικίες αποτελούν πυριτιδαποθήκες μέσα στο καλοκαίρι.

Ξερά χόρτα δίπλα στα σπίτια, μέσα στο δρόμο σχεδόν, εκτεταμένες περιοχές που θυμίζουν ξερή ζούγκλα είναι τα κόκκινα σημεία της περιοχής. Οι κάτοικοι ανήσυχοι και αγανακτισμένοι μας τόνισαν ότι συνεχείς είναι οι κλήσεις και οι ενοχλήσεις προς το Δήμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας περιουσιών ή ζωών. Χαρακτηριστικά μας είπαν:  “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Αναζητήσαμε και τον δήμαρχο ή κάποιον υπεύθυνο από τη δημοτική αρχή, όπως όμως πληροφορηθήκαμε έφτασαν στο σημείο περίπου μια ώρα αργότερα, αφού ο κίνδυνος εξάπλωσης είχε περάσει.

Η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Άννα Ραφτοπούλου, που ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή, δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αφού «για τον σοβαρό τομέα της Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, πρέπει να γίνει ένας σοβαρός διάλογος και να κατατεθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός».

Από τη μεριά μας και έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της πατρίδας μας, οφείλουμε να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, οφείλουμε να θυμίζουμε πάντα ότι η καταστολή από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Χρειάζεται σοβαρή πολιτική πρόληψης, σοβαρή παρέμβαση των δήμων για τον καθαρισμό των ευαίσθητων περιοχών, ειδικά των περιοχών εντός κατοικημένων περιοχών και σίγουρα την ανάπτυξη ενός επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *