02/05/2024 10:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο δημαρχείο Λαυρίου

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους


Παρέμβαση στο δημαρχείο Λαυρίου πραγματοποίησαν μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους Κούρδους πρόσφυγες και ως μια πρώτη απάντηση στην χτεσινή εκκένωση του καμπ των Κούρδων προσφύγων.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (5/7) πραγματοποιήθηκε εκκένωση σε κτίριο στο Λαύριο, όπου διέμεναν πρόσφυγες, κυρίως κουρδικής καταγωγής, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν την νέα επιχείρηση καταστολής απέναντι σε παιδιά και άτομα σε ανάγκη.

Η ανακοίνωση:

Η εκκένωση του κέντρου φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν διάφορες πιέσεις τόσο από τον Δήμο Λαυρίου, όσο και από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, με απώτερο στόχο την εκκένωση και το κλείσιμο της δομής, όπως και έγινε.

Ήδη από το 2016 η δομή είχε πάψει να θεωρείται νόμιμη, ενώ το 2017 αποχώρησε και το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού από κει. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως η δομή αφέθηκε στο έλεός της, αφού σταμάτησε να χρηματοδοτείται, και διατηρήθηκε ζωντανή με νύχια και με δόντια μέσα από τις προσπάθειες των ίδιων των προσφύγων, σε ένα αυτοργανωμένο πλαίσιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά το ζήτημα των Κούρδων ήδη από πέρσι, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη έκανε αναφορά σε δίκαιες αντιδράσεις του τουρκικού κράτους για την ύπαρξη “τρομοκρατικών θυλάκων” στην Ευρώπη, εννοώντας προφανώς τις κουρδικές οργανώσεις και το κίνημα απελευθέρωσης στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: www.rosa.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *