22/04/2024 4:47 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Αναταραχή στον καταυλισμό Ρομά στην Κιάφα – Τι καταγγέλλει ο Δήμος

"Σήμερα πραγματοποιήθηκε απόπειρα παράνομης εγκατάστασης 6 οικίσκων, 30 περίπου τετραγωνικών μέτρων ο καθένας"


Την παράνομη εγκατάσταση οικίσκων στην Κιάφα καταγγέλλει ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος. Όπως αναφέρεται γίνεται προσπάθεια από τον Δήμο Χαλανδρίου να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα που έχει με την υφιστάμενη εγκατάσταση Ρομά κοντά στο νομισματοκοπείο και στην γύρω περιοχή με την μεταφορά τους στα Σπάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε απόπειρα παράνομης εγκατάστασης 6 οικίσκων, 30 περίπου τετραγωνικών μέτρων ο καθένας από τον Δήμο Χαλανδρίου, στην περιοχή Κιάφα και πλησίον του υφιστάμενου καταυλισμού ρομά του Δήμου, η οποία εμποδίστηκε με άμεση κινητοποίηση.

Η έκταση στην οποία επιχειρήθηκε η εγκατάσταση φαίνεται ότι έχει αγοραστεί από ιδιώτες, ενώ οι οικίσκοι έχουν προμηθευτεί από τον Δήμο Χαλανδρίου όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χαλανδρίου η οποία ήταν παρούσα. Είναι προφανές ότι ο Δήμος Χαλανδρίου προσπαθεί να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα που έχει με την υφιστάμενη εγκατάσταση Ρομά κοντά στο νομισματοκοπείο και στην γύρω περιοχή μετά από πιέσεις που έχει από κατοίκους και επιχειρήσεις.

Είναι όμως απαράδεκτο, όταν τέτοιες ενέργειες γίνονται παράνομα και αιφνιδιαστικά και μάλιστα σε άλλον δήμο, με πλάγιο τρόπο. Είναι επίσης υπό διερεύνηση για ζητήματα νομιμότητας κατά πόσο επιτρέπεται η αγορά οικίσκων από έναν δήμο και η τοποθέτησή τους σε ιδιοκτησία ιδιωτών και μάλιστα στα διοικητικά όρια ενός άλλου Δήμου.

Εμείς χωρίς να είμαστε ρατσιστές δεν πρόκειται να αφήσουμε το δήμο μας να γίνει ένα τεράστιο γκέτο, όταν ήδη υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, με την υποστελέχωση του ενός και μοναδικού αστυνομικού τμήματος, που υπάρχει στα όρια του Δήμου μας, παρότι το προσωπικό του καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επιτηρήσει μια έκταση 75.000 στρεμμάτων. Τέτοιες τακτικές όπως του Δήμου Χαλανδρίου θα μας βρίσκουν αντίθετους.

Ο κάθε Δήμος ας λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εντός των διοικητικών του ορίων.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοιου είδους ενέργειες και θα κινηθούμε τόσο ΝΟΜΙΚΑ όσο και ΔΥΝΑΜΙΚΑ για να τις αποτρέψουμε.

Για τις ενέργειες του Δήμου Χαλανδρίου σε αυτό το θέμα υπάρχει ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής όπως φαίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΔΩ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *