29/04/2024 12:42 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πλαζ Βάρκιζας: 30 ευρώ για μία ξεχαρβαλωμένη ομπρέλα (φωτό)

"Στηρίζουμε όλοι αυτή την προσπάθεια. Αλλα δείξτε λίγο σεβασμό!", λέει λουόμενος της παραλίας


Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ανοργανωσιά στην πλαζ της Βάρκιζας που ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία της την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύμφωνα με το notia.gr, η φωτογραφία μίας ξεχαρβαλωμένης ομπρέλας για την οποία πρέπει να πληρώσεις 30 ευρώ (μαζί με δύο ξαπλώστρες). Αν φυσήξει πολύ κινδυνεύει να σηκωθεί στον αέρα και να πέσει πάνω στους λουόμενους, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Demi Manolemi: “Επιτέλους άνοιξε η παραλία της Βάρκιζας. Όλοι θα την τιμήσουμε. Ειδικά όσοι έχουμε παιδιά που είναι πολύ βολικό. Συμβιβαστήκαμε και με τις χρεώσεις, το άθλιο σέρβις (λογικό καθώς υπολειτουργεί να δείξουμε κάποια κατανόηση στην καθυστέρηση των παραγγελιών). Αλλα με όλο το θάρρος, όταν ζητάνε 30€ για ένα σετ ξαπλώστρας, καλό θα ήταν να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφάλειας των λουόμενων.

Η ομπρέλα στερεωνόταν στο πουθενά. Σε περίπτωση αέρα, απλά θα γινόταν «ιπτάμενος δίσκος», στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τα ατυχήματα. Στηρίζουμε όλοι αυτή την προσπάθεια. Αλλα δείξτε λίγο σεβασμό! (Φώτο απο σετ στα Yard) Για τα ξηλωμένα τραπέζια γεμάτα σκλήθρες και τις σκισμένες ξαπλώστρες δεν θα αναφέρω κάτι.. ας μείνω στο θέμα ασφάλειας. Ευχαριστώ.”

Konstantinos Mitropoulos: “Απαράδεκτη η κατάσταση και λίγα έγραψε, όλα τα τραπεζάκια σάπια και το προσωπικό του Yard αγενέστατο.”

Mpampis Michalas: “Θα πάρω το κουβαδακι μου και θα πάω σε άλλη παραλία, δεν συμβιβάζομαι με αυτό το χαλι . Κανονικά έπρεπε να με πληρώσουν για να μπω στην πλαζ…”

Yanni Sohos: “Πλαζ Βάρκιζας τώρα. Η απόλυτη απαξίωση, η απόλυτη εγκατάλειψη. Κατά τα άλλα με ενημέρωσαν στην είσοδο να μην έχω καφέ μαζί μου από έξω την επόμενη φορά. Εργάτες από Μπαγκλαντές με ύφος και τσαμπουκά μαζεύουν όσες ξαπλώστρες υπάρχουν σποραδικά για να αναγκαστείς να πληρώσεις. Ούτε μια ελεύθερη καρέκλα για να κάτσει κάποιος, ούτε έστω για ΑμεΑ. Ντροπή. Αίσχος. Κατάντια.”

Ελένη Σοβ: “Περιμέναμε να γίνει καλύτερη και όχι χειρότερη η πλαζ”

Klairy Sarantakou: “Εγώ τα έχω δημοσιεύσει αυτά παντού και με τρολαρουν γιατί δείχνω την πραγματική κατάσταση της πλαζ. Ακόμα περιμένω να δημοσιευτεί η σύμβαση με τον επιχειρηματία”,

Η ανακοίνωση του δήμου για την επαναλειτουργία της οργανωμένης πλαζ Βάρκιζας:

Σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 17:00 αναμένεται να λειτουργήσει η οργανωμένη πλαζ Βάρκιζας, καθώς με την 362/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ολοκληρώθηκε η ανάθεση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων για τέσσερις μήνες, έπειτα από σχετική διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Η λειτουργία της ακτής θα περιλαμβάνει λουτρικές εγκαταστάσεις και ήπιες χρήσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Σημειώνεται, ότι όλοι οι δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – κάτοχοι της κάρτας Δημότη, θα έχουν δωρεάν είσοδο, κάτι που προβλέπεται για πρώτη φορά στη σύμβαση παραχώρησης.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση του σχεδίου μελετης διαμόρφωσης, βάσει του οποίου θα γίνει διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της ακτής της Βάρκιζας. Τέλος, σημειώνουμε πως η παραλία παρέμενε για σχεδόν ένα μήνα κλειστή, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη του Δήμου, ο οποίος προσπάθησε και μείωσε τον χρόνο που απαιτούν οι πολύ συνθέτες και γραφειοκρατικές διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και από τον Δήμο σε μισθωτές για βραχύ χρονικό διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ικανοποιείται σε ακόμα μια παραλία του Δήμου μας το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, που είναι να παραχωρηθεί στο Δήμο η αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των παράλιων της πόλης μας και η διασφάλιση δικαιωμάτων για όλους τους δημότες.

Ο Τιμοκατάλογος της πλαζ:

Από 10-07-2023 Έως 01-10-2023

Ωράριο Προσέλευσης Καθημερινές: 09:00 – 12:00
Ωράριο Προσέλευσης Σαββατοκύριακα: 09:00 – 11:00

Ομπρέλα (Τρίτη & Τέταρτη Σειρά)
Τιμή Καθημερινές: 15,00 €
Τιμή Σαββατοκύριακα: 30,00 €
Παροχές ανά Ομπρέλα:

2 x Ξαπλώστρα

Αλλαγή τιμής στις παρακάτω Αργίες \ Εκδηλώσεις:

15-08-2023 Τιμή: 30,00 €
Ομπρέλα (Δεύτερη Σειρά)
Τιμή Καθημερινές: 25,00 €
Τιμή Σαββατοκύριακα: 40,00 €
Παροχές ανά Ομπρέλα:

2 x Ξαπλώστρα

Αλλαγή τιμής στις παρακάτω Αργίες \ Εκδηλώσεις:

15-08-2023 Τιμή: 40,00 €
Ομπρέλα (Πρώτη Σειρά)
Τιμή Καθημερινές: 45,00 €
Τιμή Σαββατοκύριακα: 60,00 €
Παροχές ανά Ομπρέλα:

2 x Ξαπλώστρα

Αλλαγή τιμής στις παρακάτω Αργίες \ Εκδηλώσεις:

15-08-2023 Τιμή: 60,00 €

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *