29/04/2024 2:15 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: “Πρόσκληση σε Φόνο”, “Ο Γιος”, “Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία” & “Aftersun” στο Cine Αελλώ

Νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους


Ενδιαφέρουσες ταινίες για μικρούς και μεγάλους έχει προγραμματίσει για την επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα το Cine Αελλώ στη Ραφήνα από την Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΦΟΝΟ
INVITATION TO A MURDER
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σίμεκ.
Πρωταγωνιστούν: Μπιάνκα Σάντος, Κρις Μπράουνινγκ.
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 21.00 (Μια προβολή)
Παρασκευή & Σάββατο 23.10 (Μία προβολή)

Νότια Αγγλία, 1934. Όταν ένας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά τυχαίους αγνώστους στο νησιώτικο κτήμα του, ανάμεσά του και έναν ατρόμητο, επίδοξο ντετέκτιβ, η Μιράντα Γκριν βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει. Όταν ένας από αυτούς πεθαίνει ξαφνικά, η κατάσταση παίρνει μια απροσδόκητη τροπή.

Μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων βρίσκεται καλεσμένη σε ένα νησί από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, τον Λιούις Φίντλεϊ, ο οποίος παραμένει άφαντος. Ανάμεσά τους, η Μιράντα Γκριν, μια γυναίκα με ικανότητες ντετέκτιβ και φανατική των αστυνομικών μυθιστορημάτων, που έχει τη μανία να παρατηρεί τις λεπτομέρειες.

Όταν ένας καλεσμένος και κάποιο από τα μέλη του υπηρετικού προσωπικού βρίσκονται νεκροί, αρχίζει ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων.
Αστυνομικό μυστήριο εποχής αλά Αγκάθα Κρίστι.

Ο ΓΙΟΣ
THE SON
Σκηνοθεσία: Φλοριάν Ζέλερ.
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Άντονι Χόπκινς, Λόρα Ντερν, Βανέσα Κίρμπι.
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή – Κυριακή 21.00 (Μία προβολή)

Ο Πίτερ, ένα επιτυχημένος δικηγόρος, ζει με τη νέα του σύντροφο, Μπεθ και το νεογέννητο μωρό τους. Η καθημερινότητά του ανατρέπεται, όταν η πρώην σύζυγός του, Κέιτ, εμφανίζεται στην πόρτα του για να του ζητήσει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον γιο τους, Νίκολας, ο οποίος είναι τώρα έφηβος.

Ο νεαρός κάνει κοπάνες από το σχολείο εδώ και μήνες κι είναι διαρκώς προβληματισμένος και θυμωμένος. Ο Πίτερ προσπαθεί να φροντίσει τον Νίκολας, όπως θα ήθελε να τον φρόντιζε ο δικός του πατέρας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν του προτείνεται η θέση των ονείρων του στη Ουάσινγκτον.

Ο «Γιος» είναι το τελευταίο έργο της τριλογίας του Ζέλερ και το δεύτερο μετά από τον Οσκαρικό «Πατέρα», που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον ίδιο τον συγγραφέα. Κεντρικό θέμα και πάλι οι οικογενειακές σχέσεις, η σύγκρουση διαφορετικών γενιών, αλλά και η ταραχώδης περίοδος της εφηβείας.

Ο Πίτερ λοιπόν είναι ταυτόχρονα ο πατέρας ενός γιου, που τον κατηγορεί για τις επιλογές του αλλά και γιος ενός ανθρώπου -στον ρόλο ο εξαιρετικός Άντονι Χόπκινς- που έκανε τα ίδια λάθη με εκείνον. Προσπαθώντας να έρθει κοντά στο παιδί του, που αυτοτραυματίζεται και θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, βλέπει στην ουσία πως και ο ίδιος επαναλαμβάνει μοτίβα του δικού του πατέρα. Από την πλευρά του και ο Νίκολας, αναζητώντας ένα ισχυρό πατρικό πρότυπο, μιμείται ακόμη και τον τρόπο που χορεύει εκείνος.

Μέσα από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, ο Ζέλερ αποτυπωνει αυτή την αναπόφευκτη διαδοχή και πιστός υπογράφει ένα συμπυκνωμένο σενάριο με δυνατές σχέσεις και σύνθετους χαρακτήρας. Εδώ όμως σε αντίθεση με τον «Πατέρα», ακολουθεί μία κλασική αφηγηματική οδό και δεν καταφεύγει σε εύκολες συγκινήσεις και μελοδραματισμούς.

Το μεγάλο ατού όμως της ταινίας είναι ο Χιου Τζάκμαν, που με την ερμηνεία του εκφράζει το δίπολο του τραυματισμένου αγοριού και του ενήλικα πλέον άντρα, που καλείται να σταθεί απέναντι στο παρελθόν και στον εαυτό του, για να βρει τη λύτρωση.

ΡΟΥΜΠΙ: ΕΝΑ ΚΡΑΚΕΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN
Σκηνοθεσία: Κερκ Ντε Μίκο, Φάριν Περλ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα 21.00 (Μία προβολή)
(Μεταγλωττισμένη)

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της.

Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό. Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών.

Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

Αυτό το καλοκαίρι, η DreamWorks Animation βυθίζεται στα ταραγμένα νερά ενός γυμνασίου με μία ξεκαρδιστική, αυθεντική περιπέτεια για μία ντροπαλή έφηβη που ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία θρυλική βασιλική οικογένεια μυθικών Κράκεν και πως το πεπρωμένο της, στα βάθη του ωκεανού, είναι ηρωικό.

AFTERSUN
Σκηνοθεσία: Σαρλότ Γουέλς.
Πρωταγωνιστούν: Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα 22.45 (Μια προβολή)
Τρίτη & Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή)

Η Σόφι την ημέρα των γενεθλίων της ανασύρει τις αναμνήσεις από ένα ταξίδι, που έκανε στα έντεκά της με τον πατέρα της σε ένα θέρετρο της Τουρκίας, μέσα από βίντεο και φωτογραφίες. Εκείνος τότε ήταν μόλις τριάντα χρονών και χωρισμένος με τη μητέρα της.

Καθώς ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις δεν είχαν την ευκαιρία να περνούν πολύ χρόνο μαζί, όμως εκείνες οι διακοπές τους έφεραν κοντά. Οι ξέγνοιαστες στιγμές τους, οι εκμυστηρεύσεις τους, η επιθυμία της μικρής να τα ξαναβρούν οι γονείς της, τα πρώτα της ερωτικά σκιρτήματα και κυρίως ο βαθύς δεσμός με τον πατέρα της επανέρχονται σε μια προσπάθεια να καταλάβει αυτόν τον άνδρα, που κάποτε νόμιζαν ότι ήταν αδερφός της.

Η ταλαντούχα Σάρλοτ Γουέλς, βασισμένη στα προσωπικά της βιώματα και στη σχέση με τον δικό της πατέρα, άλλοτε αφηγούμενη μέσα από την δική της οπτική και άλλοτε μέσα από τα μάτια της μικρής της ηρωίδας, υπογράφει ένα από τα πιο συγκινητικά ντεμπούτα που έχουμε δει, το οποίο διέπρεψε σε όλα τα φεστιβάλ και φέρει τη σφραγίδα του Μπάρι Τζέκινς στην παραγωγή.

Χωρίς να εκβιάζει το συναίσθημα, με μια γλυκόπικρη μελαγχολία, συναρπαστική αθωότητα, την οποία υποστηρίζει και η χρήση δικού της αρχειακού υλικού, η Γουέλς ακολουθεί αυτό το οδοιπορικό μνήμης και ενηλικίωσης με την κάμερα στο χέρι ως επί το πλείστον, εστιάζοντας στα πρόσωπα των δυο πρωταγωνιστών της, προκαλώντας τη συγκίνηση μέσα από μια αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία.

Ο Πολ Μεσκάλ από το «Νormal people» και η μικρή Φράνκι Κόριο αποτελούν ένα συναρπαστικό δίδυμο, που δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της Γουέλς, η οποία ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς την πορεία της στη μεγάλη οθόνη.

CINE ΑΕΛΛΩ
Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *