29/04/2024 3:30 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ωρωπός: Έκτακτη ανακοίνωση για τους “πορτοφολάδες” στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία

Χρήσιμες συμβουλές από το Τ.Α. Ωρωπού με σκοπό την πρόληψη κλοπών τσαντών και πορτοφολιών


Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στην Σκάλα Ωρωπού και η παρουσία κόσμου στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, για τους ΄΄ επίδοξους ΄΄ πορτοφολάδες αποτελεί ευκαιρία για να δράσουν, ιδίως τις ώρες 21.00 έως 23.00, χρονικό διάστημα που αποφεύγουμε, εάν είναι εφικτό, να κάνουμε τον περίπατο μας.

Υπενθυμίζουμε χρήσιμες συμβουλές με σκοπό την πρόληψη κλοπών τσαντών και πορτοφολιών των συμπολιτών μας.

Οι γυναίκες είναι προτιμότερο να φέρνουν την τσάντα τους χιαστί μπροστά και να την προστατεύουν από μπροστά με το ένα χέρι τους.

Οι άνδρες να αποφεύγουν να έχουν τα πορτοφόλια τους στις πίσω ή πλαϊνές τσέπες του παντελονιού τους. Είναι προτιμότερο να το έχουν σε ένα τσαντάκι το οποίο είτε να το έχουν στη μέση και με το χέρι τους να το προστατεύουν από μπροστά είτε στον ώμο και κάτω από τη κλειστή μασχάλη, ώστε να αντιληφθούν οποιαδήποτε κίνηση.

Είναι προτιμότερο τα υπερήλικα άτομα της οικογένειας μας, να τα συνοδεύουμε στον περίπατο τους και εάν αυτό δεν είναι εφικτό να τους εξηγήσουμε τα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγουμε να έχουμε στην τσάντα μας η στο πορτοφόλι:

Σημαντικά χρηματικά ποσά

Κάρτες τραπεζών με ΄΄σημειωμένα ΄΄ τα pin έτσι ώστε να μπορούν να προβούν σε σημαντικές αναλήψεις χρημάτων. Με τη κάρτα μπορούν ωστόσο να γίνουν ανέπαφες συναλλαγές έως 50 ευρω χωρίς το pin.

Οι δράστες, συνήθως γυναίκες, είτε εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό στον περίπατο είτε προσποιούνται ότι θέλουν να δουν τον πάγκο που βρίσκεται ήδη το ανυποψίαστο θύμα και με αυτό τον τρόπο ,προσεγγίζουν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ελέγχουμε, ανά διαστήματα ότι δεν έχουμε πέσει θύμα κλοπής χωρίς να το αντιληφθούμε και σε περίπτωση που αυτό δεν αποφεύχθηκε, άμεσα ενημερώνουμε τηλεφωνικά τις τράπεζες των καρτών που είμαστε κάτοχοι, για την ακύρωση τους. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία μας (22950-39430) καθ όλο το 24ωρο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Αλέξανδρος ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ

Αστυνόμος Β΄

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *