29/04/2024 5:31 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cine Αελλώ! “Επικίνδυνη αποστολή” με Τομ Κρουζ, “Ζαν Ντι Μπάρι” με Τζόνι Ντεπ & “Ρίκι ο Πελαργός”

Νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους


Ενδιαφέρουσες ταινίες για μικρούς και μεγάλους έχει προγραμματίσει για την επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα το Cine Αελλώ στη Ραφήνα από την Πέμπτη 27 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
MISSION: IMPOSSIBLE – DEAD RECKONING PART ONE
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ ΜακΚουόρι.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κίρμπι.
Διάρκεια: 163 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 21.00 (Μια προβολή)

O Ίθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο, που απειλεί την ανθρωπότητα, προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι, ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται.

Αυτή τη φορά ο Ίθαν Χαντ πρέπει όχι απλώς να ενώσει δύο κλειδιά, που απειλούν την ανθρωπότητα, αλλά και να ανακαλύψει τι μπορεί πραγματικά να συμβεί, όταν αυτά τα δύο αντικείμενα κουμπώσουν μεταξύ τους. ‘Έτσι, μαζί με τους έμπιστους συνεργάτες του, αλλά και μία μανιώδη κλέφτρα, που δεν μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με κανέναν, ξεκινάει μία περιπετειώδη αναζήτηση από τα πλακόστρωτα της Ρώμης και τις γέφυρες της Βενετίας, στους αμμόλοφους του Άμπου Ντάμπι και τα τοπία της Νορβηγίας για να εμποδίσει το θανάσιμο όπλο να πέσει σε επικίνδυνα χέρια.

Για πρώτη φορά η ιστορία των «Επικίνδυνων αποστολών» χωρίζεται σε δύο μέρη και ο Tομ Κρουζ εκτελεί το πιο επικίνδυνος stunt της καριέρας του, πέφτοντας με μία μηχανή από γκρεμό για να καταλήξει στον αέρα με αλεξίπτωτο. Εντυπωσιακός όπως πάντα, ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ μάς αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις δεξιότητες του, κάνοντας αυτό το κεφάλαιο του δημοφιλούς franchise.

Πέρα όμως από τις άψογα χορογραφημένες καταδιώξεις, τα κυνηγητά και τις σκηνές δράσεις έχουμε και ένα καλογραμμένο σενάριο, που κρατάει σε υψηλά επίπεδα το σασπένς και επενδύει ταυτόχρονα στην ευάλωτη πλευρά του Χαντ, που συνεχώς έχει να αντιμετωπίσει ηθικά διλλήματα και τον ίδιο του τον εαυτό σου. Παράλληλα, χιούμορ και βιτριολικές ατάκες σχολιάζουν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, ενώ η απειλή ενός πολέμου για τους ενεργειακούς πόρους μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι με σωστούς ρυθμούς και ένταση ξετυλίγει το κουβάρι μιας σκοτεινής υπόθεσης, ανεβάζει ταχύτητα στα καίρια σημεία και προσφέρει απλόχερα υπερθέαμα, που έχει και πλοκή, με τον Κρουζ να απογειώνει και να απογειώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά και σε κάθε σκηνή.


ΡΙΚΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ & ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
RICHARD THE STORK AND THE MYSTERY OF THE GREAT JEWEL
Σκηνοθεσία: Μέτε Τάνγκε, Μπέντζαμιν Κουαμπέκ.
Διάρκεια: 84 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα 21.00 (Μία προβολή)
(Μεταγλωττισμένη)

Απολαμβάνοντας το χειμώνα σε μια Μεγάλη λίμνη στη Βόρεια Αφρική, ο Ρίκι μαθαίνει ότι αυτή τη φορά δεν θα του ανατεθεί μια τόσο τιμητική και υπεύθυνη αποστολή, ώστε να ηγηθεί της πτήσης ενός κοπαδιού πελαργών προς το βορρά. Μη θέλοντας να το ανεχτεί αυτό, ξεκινάει ένα ανεξάρτητο ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες.

Στην πορεία, ο Ρίκι θα συναντήσει ένα κοπάδι από σπουργίτια σε μπελάδες, αιχμαλωτισμένα από τα κακά πουλιά marabou με επικεφαλής το άπληστο παγώνι Ζαμάνο. Για να αποκτήσουν ελευθερία, τα πουλιά θα πρέπει να γίνουν μια ομάδα, να δείξουν θάρρος, ευρηματικότητα και εφευρετικότητα για να λύσουν το παζλ που τους έχει ανατεθεί, και να βρουν έναν μυστηριώδη θησαυρό.


ΖΑΝ ΝΤΙ ΜΠΑΡΙ, Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ
JEANNE DU BARRY
Σκηνοθεσία: Μαϊουέν.
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Πιέρ Ρισάρ, Μελβίλ Πουπό.
Διάρκεια: 113 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα 22.45 (Μια προβολή)
Τρίτη & Τετάρτη 21.00 (Μια προβολή)

Η Ζαν Βομπερνιέ, μια χαμηλής κοινωνικής τάξης γυναίκα, αποφασισμένη ν’ ανέβει ψηλά, χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να ξεφύγει από τη φτώχια. Ο εραστής της, ο Κόμης ντι Μπαρί, ο οποίος έχει πλουτίσει κυρίως χάρη στις κατ’ ανάθεση ερωτικές περιπέτειες της Ζαν, θέλει να την παρουσιάσει στον Βασιλιά. Έτσι, σκηνοθετεί μια συνάντηση με τη βοήθεια του Δούκα ντε Ρισελιέ.

Η γνωριμία ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του: ο Λουδοβίκο ο 15ος και η Ζαν ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Με τη νέα του ερωμένη, ο βασιλιάς ξαναθυμάται την όρεξή του για ζωή, τόσο που δεν μπορεί, πια να ζήσει χωρίς εκείνη, και την ονοματίζει ευνοούμενή του. Το σκάνδαλο ξεσπά, καθώς κανείς δεν θέλει ένα κορίτσι του δρόμου στην Αυλή.

Με μία ολιγόλεπτη εισαγωγή, που θυμίζει πίνακα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, η Μαϊγουέν αφηγείται τα παιδικά χρόνια της Μπαρί, εξηγώντας συνοπτικά τις ταξικές συγκυρίες που την οδήγησαν στην πορνεία. Από κει και πέρα όμως, η Γαλλίδα δημιουργός επιδίδεται σε έναν εικαστικό μαξιμαλισμό, με γυρίσματα μάλιστα και εντός των Βερσαλλιών, εστιάζοντας κυρίως στο ρομάντζο της Ζαν με τον Λουδοβίκο.

Η εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας, που άλλοτε λούζει στο φως του ήλιου τα πλάνα κι άλλοτε επιλέγει την ατμοσφαιρικότητα των κεριών. Η ιστορική πραγματικότητα, βρισκόμαστε λίγο πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά και το ανατρεπτικό πνεύμα της Μπαρί, που τα έβαλε με τους τύπους της Αυλής και τον καθωσπρεπισμό, παραγκωνίζονται συνειδητά από τη Μαϊγουέν.

Ο Τζόνι Ντεπ όμως, μιλώντας γαλλικά, με τη γοητευτική μελαγχολία του και μία χαριτωμένη παιδικότητα κερδίζει το στοίχημα της «μεγάλης του επιστροφής», θυμίζοντας ότι είναι ικανός για σημαντικές ερμηνείες και ποίκιλες μεταμορφώσεις.

Cine Aελλώ
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 22940.23420

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *