29/04/2024 10:59 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στιγμές αγωνίας στον Βαρνάβα με τις τρεις φωτιές – Γιατί μιλάνε για πιθανό εμπρησμό

Πως σώθηκε η περιοχή από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές και τι ανησυχεί τους κατοίκους


Οι κάτοικοι του Βαρνάβα βίωσαν χθες στιγμές μεγάλης αγωνίας και έντασης, καθώς τρεις πυρκαγιές “ταρακούνησαν” την περιοχή. Τα δύο πρώτα περιστατικά εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι όπου η πυροσβεστική κλήθηκε άμεσα να αντιμετωπίσει τις φλόγες, με υπόνοιες από πολλούς για πιθανό εμπρησμό.

Ο φόβος όμως μιας πιθανής πρόκλησης πυρκαγιάς προκάλεσε την άμεση αντίδραση στο τρίτο περιστατικό, το οποίο φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα… ατύχημα.

Ένα αυτοκίνητο με μια οικογένεια που επέβαιναν παιδιά και ένας σκύλος είδε καπνούς στο όχημά τους, αμέσως πετάχτηκαν στον δρόμο και απέφυγαν τα χειρότερα, όμως η φωτιά εξαπλώθηκε με ανησυχητική ταχύτητα στην πλαγιά. Ευτυχώς, η κυρία Δήμητρα Πέππα, που βρισκόταν εκεί τυχαία, κινητοποίησε τον πληθυσμό. Η νεολαία του Βαρνάβα ανταποκρίθηκε άμεσα και επέτρεψε την περιορισμένη εξάπλωση της φωτιάς, αποτρέποντας χειρότερη κατάσταση.

Η πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα έσπευσαν άμεσα για να προσφέρουν βοήθεια. Οι εναέριες ρίψεις αποδείχθηκαν καθοριστικές στο να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση και στη συνεργασία των εμπλεκόμενων, ο Βαρνάβας απέφυγε τον μεγάλο κίνδυνο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Μαραθώνα, Σπύρος Ηλίας, τόνισε πως η κατάσταση με τις φωτιές είναι δύσκολη και απαιτεί καλύτερο συντονισμό και πρόληψη για να αποφευχθούν μελλοντικές δυσάρεστες εξελίξεις. Ο κίνδυνος από τις φωτιές καθίσταται υπαρξιακός, και η προσοχή πρέπει να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

  • Με πληροφορίες από το marathonpress.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *