13/05/2024 5:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήμος 3Β: Νέο πυροσβεστικό 4Χ4 στη μάχη κατά της φωτιάς

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Gator-Firestop είναι το πρωτοποριακό πιστόλι πυρόσβεσης που διαθέτει


Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσθέτει ένα νέο όχημα πυρόσβεσης στον στόλο του, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την Πολιτική Προστασία.

Το νέο όχημα, με την ονομασία “Gator-Firestop,” είναι ένα ευέλικτο όχημα 4×4, μήκους μόλις 3,5 μέτρων. Διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς 290 λίτρων νερού και μπορεί να ρυμουλκεί επιπλέον 680 λίτρα νερού.

Το Gator-Firestop είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την κίνηση σε δύσκολα πεδία, όπου τα συνηθισμένα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύονται να φτάσουν. Αυτό το όχημα ενισχύει τις προσπάθειες πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών, αφού μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, όπως πρανή, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις με πυκνή βλάστηση.

Έτσι, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς και να επιχειρήσει αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια μιας πυρκαγιάς, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι την άφιξη περαιτέρω ενισχύσεων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Gator-Firestop είναι το πρωτοποριακό πιστόλι πυρόσβεσης που διαθέτει. Αυτό το πιστόλι έχει μόλις 3,5 κιλά βάρος και μήκος 51,5 εκατοστά και μπορεί να ρίξει νερό ή αφρό σε τρεις διαφορετικές μορφές.

Καταρχάς, μπορεί να ρίξει νερό ή αφρό σε μορφή μικροσταγονιδίων, επιτρέποντας την άμεση μείωση της θερμοκρασίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Δεύτερον, μπορεί να ρίξει νερό υψηλής ή χαμηλής πίεσης. Τέλος, μπορεί να ρίξει νερό σε σχήμα ομπρέλας, καλύπτοντας γρήγορα μεγάλες επιφάνειες πυρκαγιάς.

Η αυτονομία λειτουργίας του όχηματος είναι 60 λεπτά με συνεχή ρίψη νερού. Επιπλέον, η επιχειρησιακή του εμβέλεια ρίψης νερού φτάνει τα 15 μέτρα με πίεση 200 bar, δηλαδή 30 λίτρα νερού ανά λεπτό. Η επιλογή αυτού του οχήματος έγινε με βάση την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και το χαμηλό κόστος λειτουργίας του, προσφέροντας μεγαλύτερη κατασβεστική ικανότητα με λιγότερη κατανάλωση νερού.

notiareport.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *