29/04/2024 5:52 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βομβιστής από τον Ωρωπό: Γι΄ αυτο έβαλα βόμβες στη Μασονική Στοά και στο Κορωπί

Τι είπε στην απολογία του για τις δύο επιθέσεις ο 61χρονος βομβιστής


«Αναφορικά µε την απόφασή μου για το χτύπημα στη Μασονική Στοά στην οδό Σουρμελή έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, με τον κίνδυνο απώλειας της εθνικής κυριαρχίας στο Δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση αυτή έχει υπαγορευτεί, με βάση δηλώσεις του δημοσιογράφου κυρίου Κ…, από τη Μυστική Λέσχη Αθηνών».

Σε μανιφέστο παραπέμπει η απολογία του 61χρονου Γ.Λ. από τον Ωρωπό, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για εμπρηστικές επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ειρηνοδικείο Κορωπίου.

Ο 61χρονος το πρωί της περασμένης Τρίτης προσήχθη στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, όπου ανακρινόμενος ομολόγησε τις πράξεις του αποκαλύπτοντας τα κίνητρά του.

«Οι προτροπές μου είναι προς την υπεράσπιση των ηθικών αρχών – αξιών που έχουν να κάνουν με το τρίπτυχο Πατρίδας, Θρησκείας και Οικογένειας. Αν αυτά καταπατούνται παράνομα και αντισυνταγματικά από τις ίδιες τις αρχές εξουσίας, τότε οφείλουμε και έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτές τις αρχές», κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών.

Αντίστοιχο είναι το περιεχόμενο της απολογίας του την Παρασκευή και ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος και αποφάσισε την προφυλάκισή του. «Τα στοιχεία της προσωπικότητάς του θα αξιολογηθούν ενδελεχώς και θα συνεκτιμηθούν στην πορεία της υπόθεσης», σχολίασε στην «Κ» ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Η δράση του 61χρονου ξεκίνησε τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου. Αποπειράθηκε να πυρπολήσει τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια πυροδότησε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του Ειρηνοδικείου στο Κορωπί.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Για την πρώτη από τις δύο ενέργειες ο συλληφθείς ανέφερε στην προανακριτική του απολογία τα εξής: «Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή τη συμβολική ενέργεια λόγω του διεφθαρμένου συστήματος εκπαίδευσης που έχει επιβληθεί στα ελληνικά σχολεία και ειδικότερα στο συγκεκριμένο κτίριο, επειδή είχα δεχθεί τον εμπαιγμό από τον διευθυντή σε ό,τι αφορά την παραβίαση ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων που είχε υποστεί η κόρη μου από το παράνομο ερωτηματολόγιο το έτος 2019».

Εκείνη η ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε καθώς οι κινήσεις του φερόμενου ως δράστη έγιναν αντιληπτές από περίοικο. Ο 61χρονος αποχώρησε και κατευθύνθηκε στο κτίριο του Ειρηνοδικείου όπου πυροδότησε αυτοσχέδιο μηχανισμό με παιδικά πυροτεχνήματα. «Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα αυτόν τον στόχο ήταν να διαμαρτυρηθώ για τις απαράδεκτες αποφάσεις του δικαστηρίου Χανίων, που αφορούσαν στην αθώωση νηπιαγωγών για το παράνομο μάθημα γενετικών οργάνων που έκαναν στα νήπια και την επίσης απαράδεκτη και εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας απόφαση καταδίκης του πατέρα που είχε κάνει μήνυση στις νηπιαγωγούς», ανέφερε ο 61χρονος για την απόφασή του να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του 61χρονου από βίντεο καμερών ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του. Σε επίσημα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί διέκριναν το αυτοκίνητό του, ένα πράσινο Opel, να κινείται κοντά στα σημεία όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις και οι απόπειρες επιθέσεων αρχής γενομένης από τη βομβιστική επίθεση στη μασονική στοά στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 61χρονος διατηρούσε blog με ακροδεξιό περιεχόμενο στο οποίο μάλιστα σχολίασε θετικά την επίθεση στη Μεγάλη Στοά. «Η μασονία και η σατανική διακυβέρνηση της Ελλάδος οδηγήθηκε στο αδιέξοδο της προδοσίας του Αιγαίου. Η εκδίκηση του Ιωάννη Καποδίστρια στους Μασόνους δολοφόνους του. Το σηματοδοτεί η πρώτη παγκοσμίως βομβιστική επίθεση σε μασονική στοά», αναφερόταν στον τίτλο του δημοσιεύματος που ανάρτησε στις 18 Ιουλίου στο blog του ο 61χρονος.

Ο συλληφθείς διώκεται για εμπρησμούς, φθορά ξένης περιουσίας καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών. Στο σπίτι του στον Ωρωπό εξάλλου βρέθηκαν έτοιμοι προς χρήση εμπρηστικοί μηχανισμοί και εκρηκτικές ύλες.

kathimerini.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *