29/04/2024 5:07 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Elpen: Επενδύσεις παντού! 155 εκατομμύρια ευρώ σε Πικέρμι, Σπάτα και Κερατέα

Έως το 2025 για την ανάπτυξη παραγωγικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων


Πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται σε εξέλιξη των επενδυτικών τους προγραμμάτων για την περίοδο της επόμενης τετραετίας. Αυτός ο κλάδος έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παραγωγική δραστηριότητα, έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων. H Elpen με την σειρά της σχεδιάζει επενδύσεις 155 εκατ. ευρώ…

Σημαντικό μέρος αυτών των επενδύσεων θα αποτελέσει η δέσμευση για την επέκταση του λεγόμενου “επενδυτικού clawback” που ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη του 2025. Αυτό θα διευκολύνει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και θα ενθαρρύνει επιπλέον επενδύσεις από εταιρείες που μέχρι τώρα μπορεί να μην είχαν καταθέσει κάποιο επενδυτικό έργο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Elpen σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2025 για την ανάπτυξη παραγωγικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και στην Τρίπολη. Στα σχέδια της περιλαμβάνονται εκσυγχρονισμός παραγωγικών μονάδων στο Πικέρμι, νέο εργοστάσιο παραγωγής εισπνεόμενων και στερεών μορφών στην Κερατέα, πάρκο βιοϊατρικής έρευνας και καινοτομίας στα Σπάτα και νέο εργοστάσιο με μονάδες παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη.

Επίσης, η φαρμακοβιομηχανία Demo κατασκευάζει παραγωγική εγκατάσταση στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, ως μέρος του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 356 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Η φαρμακοβιομηχανία Rafarm, αφού αναθεώρησε το επενδυτικό της πλάνο, αυξάνει τις επενδύσεις της από 65 εκατομμύρια ευρώ στα 120 εκατομμύρια για την περίοδο 2021-2027. Το σχέδιο της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Παιανία, νέα μονάδα παραγωγής στείρων ενέσιμων προϊόντων κ.ά.

Η Rafarm επίσης πραγματοποίησε επένδυση στην ισραηλινή εταιρεία BNS (BioNanoSim), δημιουργώντας κοινά τη νέα ελληνική εταιρεία οφθαλμικών προϊόντων BNS Ophtalmics.

Επιπλέον, η Pharmathen αναμένεται να διαμορφώσει καθαρό κύκλο εργασιών περίπου 107 εκατομμυρίων ευρώ φέτος, αύξηση άνω του 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Έχει ξεκινήσει επίσης επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση ενός εργοστασίου στην Κερατέα, με στόχο την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Η Famar κάνει κι αυτή επενδύσεις για την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης καθώς και για τη δημιουργία παραγωγικών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, εξετάζει την πώληση του κέντρου διανομής στην Θήβα προκειμένου να επικεντρωθεί πλήρως στην έρευνα και ανάπτυξη.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *