26/04/2024 6:19 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού για τις φωτιές

Τι ειπώθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο


Τις πρώτες 300.000 ευρώ θα πάρει ο Δήμος Σαρωνικού για τις καταστροφές που υπήρξαν με τις φωτιές σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα τις προηγούμενες ημέρες…

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, παρουσία του πρώην δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, με τον οποίον διατηρεί πολύχρονη φιλία.

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 17η Ιουλίου και ζήτησε την άμεση βοήθεια για την αποκατάσταση των επηρεασμένων περιοχών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα έγγραφα που είχε αποστείλει προς τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία αφορούν ζητήματα αναδάσωσης και συνολικής προστασίας της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες, που περιλαμβάνουν την απομάκρυνση καμένων υλικών και μέτρα για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να εξετάσει και να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα δίκαια αιτήματα του δήμου.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γκίνης εξέθεσε λεπτομερώς τα αιτήματα που είχε υποβάλει προσφάτως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αυτά περιλάμβαναν:

  • Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την απομάκρυνση καμένων δέντρων και καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.
  • Χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • Χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά.
  • Χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημοτικές υποδομές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *