29/04/2024 3:49 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχεις μικρά παιδιά; Σ αυτές τις δύο παραλίες της Ανατολικής Αττικής θα πας

Οι παραλίες Τσονίμα και Περιγιάλι αποτελούν δύο όμορφες, οικογενειακές, διαδοχικές παραλίες που βρίσκονται λίγο πριν το Λαύριο, μετά την Κερατέα


Βρίσκονται στην Ανατολική Αττική και αποτελούν ένα υπέροχο κομμάτι των δαντελωτών ακτών της περιοχής, που παραμένουν άγνωστες σε αρκετούς επισκέπτες ακόμα και στις μέρες μας.

Οι παραλίες Τσονίμα και Περιγιάλι αποτελούν δύο όμορφες, οικογενειακές, διαδοχικές παραλίες που βρίσκονται λίγο πριν το Λαύριο, μετά την Κερατέα. Παρόλο που η απόσταση που τις χωρίζει δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα, διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ως προς το μέγεθος και την οργάνωσή τους, παρέχοντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

Η παραλία Τσονίμα (βίντεο), ως η μεγαλύτερη, προσφέρει ευρύχωρο χώρο για παιχνίδι στην άμμο και ομορφιά με τα λεία βράχια στα πλευρά της. Είναι αγαπητή επιλογή για οικογένειες και παρέες που αναζητούν ζωογόνα περάσματα κάτω από τον ήλιο.

Το Περιγιάλι, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζει μικρότερο μέγεθος αλλά την ίδια ηρεμία και χάρη. Ενώ εδώ δεν υπάρχει καφέ, η παραλία εξυπηρετεί τους επισκέπτες με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της.

Η σκιά από τα ρείκια προσφέρει αναζωογονητική δροσιά στην παραλία Τσονίμα, ενώ στο Περιγιάλι (φωτό κάτω), οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν τις δικές τους ομπρέλες για προστασία.

Για όσους προτιμούν την άνεση, υπάρχει ένα μικρό καφέ στην άκρη του δρόμου, που παρέχει φαγητό, καφέ και γλυκό νερό για το ντους. Όσον αφορά το παρκάρισμα, τις μέρες του σαββατοκύριακου, μπορεί να είναι πρόβλημα λόγω της μεγάλης ζήτησης από ντόπιους και τουρίστες.

Συνολικά, αναζητάτε μια ιδανική παραλία κοντά στην Αττική για να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας με οικογένεια ή φίλους, οι παραλίες Τσονίμα και Περιγιάλι είναι οι κατάλληλες επιλογές. Μπορείτε να τις βρείτε εύκολα, ακολουθώντας τις πινακίδες από τον κεντρικό δρόμο της Λαυρίου.

Για περισσότερη ευκολία ακολουθείστε τις παρακάτω συντεταγμένες:

Περιγιάλι 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *