27/04/2024 8:49 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήμος Σαρωνικού: Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σαρωνικού.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 69 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

Στις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών θα διενεργείται ταυτοποίηση του ιού HPV. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο επανέλεγχος όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά την προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από τις 4 Σεπτεμβρίου 2023 σταθμευμένη στην Παλαιά Φώκαια (έμπροσθεν γηπέδου «ΠΡΩΤΕΑΣ») και έπειτα θα σταθμεύσει στα Καλύβια, (έμπροσθεν του Δημαρχείου).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:30 έως 14:30, με τον Δήμο Σαρωνικού, στα τηλέφωνα 22910.37316 και 22910.36327 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *