25/02/2024 4:41 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορονοϊός: Ο εφιάλτης επέστρεψε με νέα μετάλλαξη! Έρχεται νέο lockdown;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η νέα παραλλαγή του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 14,6% των περιπτώσεων


Μια νέα παραλλαγή του COVID εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). Η νέα παραλλαγή είναι επιστημονικά γνωστή ως EG.5.1, προέρχεται από την παραλλαγή Όμικρον.

Η UKHSA παρακολουθεί την εξέλιξή της στη χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων διεθνώς, ιδίως στην Ασία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η νέα παραλλαγή του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 14,6% των περιπτώσεων, τη δεύτερη πιο διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φαίνεται ότι εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο υπήρξε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία ήταν 1,97 ανά 100.000 κατοίκους, μια αύξηση από 1,17 ανά 100.000 στην προηγούμενη έκθεση του UKHSA.

Οι αρμόδιοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση, καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Έχουμε, επίσης, παρατηρήσει μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στα νοσοκομεία, αφορά περισσότερο τα ηλικιωμένα άτομα», δήλωσε η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής εμβολιασμού στο UKHSA.

«Τα συνολικά επίπεδα εισαγωγών εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά και δεν παρατηρούμε επί του παρόντος παρόμοια αύξηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα ποσοστά αυτά».

Η παραλλαγή Arcturus XBB.1.16 είναι η πιο κυρίαρχη παραλλαγή της Όμικρον, σύμφωνα με τα στοιχεία της UKHSA. Αποτελεί το 39,4% του συνόλου των περιπτώσεων.

xristika.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *