27/04/2024 2:54 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διαμαρτυρίες κατά της ξαπλώστρας και στην Ανάβυσσο (βίντεο)

Έφτιαξαν ομάδα στο facebook και μαζεύουν υπογραφές για ελεύθερες παραλίες


Και οι κάτοικοι της Αναβύσσου μπήκαν στο… κίνημα της πετσέτας και διαμαρτύρονται για ελεύθερες παραλίες. Μάλιστα απέκτησαν ομάδα και μέσω του Facebook, ενώ και στην Χαλκιδική το κίνημα για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στην Χαλκιδική, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαιρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή, καταγγέλλουν και μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία Φαλάσαιρνα. Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30%, σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Ταυτόχρονα, η Κτηματική Υπηρεσία απέρριψε τρεις δημοπρατήσεις για ομπρελοκαθίσματα και θαλάσσια σπορ στα Φαλάσαρνα, καθώς διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού μετά από αυτοψία του Α.Τ. Κισσάμου.

Στο Πήλιο μπορεί το κίνημα της πετσέτας να μην έχει εξαπλωθεί με τη μορφή γενικευμένης και έντονης διαμαρτυρίας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν υφίσταται πρόβλημα. Πρόκειται για μικρότερες κυρίως παραλίες που βρέχονται από τον Παγασητικό και όχι από το Αιγαίο, αναφέρει στο ρεπορτάζ της από την Άφησσο, η Ελένη Ραυτοπούλου.

ertnews.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *