29/04/2024 10:35 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαχτάρα με την φωτιά στον Μαραθώνα! Ξεκίνησαν περιπολίες στον Σχινιά (φωτό)

Οι φλόγες έφθασαν δίπλα σε σπίτια - Απεγκλώβισαν άτομα με κινητικά προβλήματα


Μεγάλη λαχτάρα για τους κατοίκους αλλά και για τον Μαραθώνα όλο, με την φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 9/8, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Γαλάζιας Ακτής στον Σχινιά κοντά στο Κωπηλατοδρόμιο. Μετά από μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ωστόσο με τον αέρα που έχει βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μαραθώνα αναφέρεται:

Ελέγχεται πλήρως η φωτιά στην παραλία Ριζάρη προς παραλία Μαραθώνα, χάρη σε εναέριες και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Εθελοντικών Ομάδων μας, της Πολιτικής Προστασίας μας αλλά και κλιμακίου Γάλλων πυροσβεστών.

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα, νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους και μετέβησαν πούλμαν στην περιοχή για προληπτική απομάκρυνσή τους.

Επίσης, μετέβησαν στην περιοχή και μηχανήματα του Δήμου για την υποβοήθηση του έργου των δυνάμεων κατάσβεσης. Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Τροχαίας συνέβαλλαν στην προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων με ίδια μέσα από την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για πιθανή σύγκληση στο Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, την φωτιά κατάφεραν να ανακόψουν στην οδό Θερμοπυλων οι Πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο (Έλληνες και Γαλλοι) με την βοήθεια και των εναέριων μέσων που επιχείρησαν στο σημείο.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός ατόμων με κινητικά προβλήματα από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική καθώς η φωτιά έκαιγε δίπλα σε σπίτια. Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Λεωφόρο Σχινιά και απαγορεύει σε όποιον κινείται στο σημείο να μεταβεί προς την παραλία.

Οι πυροσβέστες σβήνουν τις τελευταίες εστίες ενώ δεν υπάρχει ενεργό μετωπο. Επίσης ζητήθηκαν περιπολίες στο πευκοδάσος του Σχινιά.

Νωρίτερα είχε σταλεί 112 στους κατοίκους το οποίο ανέφερε:

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική αναφέρει:

Κατεσβέσθη η #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον #Μαραθώνα Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι, αποτελεί υποχρέωσή μας ο καθαρισμός και η συντήρηση των οικοπεδικών χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *