23/05/2024 2:00 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάνιο βίντεο! Η Νέα Μάκρη στο… μακρινό 1976

Απ΄τη δεκαετία του 1960 είχε εξοχικές κατοικίες αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν οι περισσότερες μόνιμες κατοικίες


“Ανακαλύψαμε” ένα σπάνιο βίντεο με την Νέα Μάκρη του 1976. Κι όπως γνωρίζετε πλέον, αυτά τα παλιά βίντεο, οι εικόνες από το παρελθόν πάντα μας ιντριγκάρουν και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας…

Καλύτερα διαβάστε πως περιγράφει την εποχή εκείνη ένας κάτοικος: Στη Νέα Μάκρη στην οποία μεγάλωσα θυμάμαι που ήταν χωριό το 1995 όταν πρωτοεγκαταστάθηκα. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο έγιναν το 1994. Το Μarathon beach και το Golden Coast έγιναν τη δεκαετία του 70.

Οι παραλίες του Αγ.Ανδρέα, του Ζούμπερι και του Σχοινιά ήταν διάσημες απ΄τη δεκαετία του 60, χαρακτηριστικό στο Σχοινιά ήταν οι ταβέρνες με τις παλιές καρέκλες.

Το 1989 άνοιξε το defacto στην παραλία της Νέας Μάκρης. Η Νέα Μάκρη απ΄τη δεκαετία του 1960 είχε εξοχικές κατοικίες αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν οι περισσότερες μόνιμες κατοικίες.

Μέχρι το 1999 η Νέα Μάκρη είχε ένα μίνι μάρκετ που λεγόταν ΛΟΓΟΣ, μετά ήρθαν οι μεγάλες αλυσίδες και έκλεισε. Η ψαροταβέρνα που είχε ανοίξει στα τέλη της δεκαετίας του 60 στη Νέα Μάκρη λεγόταν ΤΡΑΤΑ και υπάρχει ακόμα. Επίσης υπήρχε η Αμερικάνικη Βάση η οποία έκλεισε το 1987.

  • Δείτε βίντεο απ΄τη Νέα Μάκρη το 1976.

Σαν ένα Όνειρο (Like A Dream) – Nea Makri
Original composition by Robert Williams
Recorded & performed by Tom Wagner
Video/pictures of Nea Makri 1976.

Πηγή: www.retromaniax.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *