23/05/2024 8:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Πoλεμάμε τον καρκίνο”: Συγκλονίζει η φωτογραφία της Νατάσας Παζαΐτη την ώρα του χειρουργείου

H σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έγραψε “Fight cancer” και εξήγησε τη μέθοδο που εφαρμόζει


Η Νατάσα Παζαΐτη, γενική χειρουργός και ειδική χειρουργός μαστού, ανάρτησε μια φωτογραφία της μέσα στο χειρουργείο, την ώρα που πραγματοποιούσε μαστεκτομή.

Ειδικότερα, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έγραψε στη φωτογραφία της “Fight cancer” και εξήγησε τη μέθοδο που εφαρμόζει.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Νατάσα Παζαΐτη “Μαστεκτομή με Διατήρηση του Συμπλέγματος Θηλή-Θηλαία Άλως (Nipple–Sparing Mastectomy). Η Μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής και της θηλαίας άλω αποτελεί την απόλυτα συντηρητική μαστεκτομή καθώς περιλαμβάνει την υποδόρια μαστεκτομή αφήνοντας επιπλέον άθικτη τη θηλή.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται ταχεία βιοψία τμήματος ιστού κάτω από τη θηλή για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στη θηλή.

Μία μεγάλη σειρά από δημοσιευμένες μελέτες υποστηρίζει την ογκολογική ασφάλεια των μαστεκτομών με διατήρηση της θηλής δίνοντας ποσοστά τοπικής υποτροπής στην πενταετία που είναι παρόμοια με εκείνα συντηρητικότερων επεμβάσεων, όπως οι ογκεκτομές και οι τεταρτεκτομές”.

Η Νατάσα Παζαΐτη την ώρα της μαστεκτομής

Η γιατρός-χειρουργός, που σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004, έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Υγείας Μαστού.

Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας.

Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.

newsitamea.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *