15/05/2024 7:22 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναγνωρίζετε ποιο λιμάνι είναι; Κι όμως είναι η Ραφήνα

Το λιμάνι σε μια άλλη... έκδοση, πριν πάρα πολλά χρόνια


Αν δεν είσαστε από την περιοχή για να σας θυμίζει κάτι, κι αν ακόμα είσαστε όμως, αλλά δεν  πάει καθόλου ο νου σας… μόλις σας έλεγαν ότι πρόκειται για το λιμάνι της Ραφήνας, θα αναφωνούσατε: “Αποκλείεται”! Κι όμως είναι το λιμάνι της Ραφήνας πριν πολλά πολλά χρόνια, το 1958.

Τι να πρωτοδει κανείς σε αυτή την φωτογραφία. Τα λεωφορεία, πούλμαν , πως να τα χαρακτηρίσει κανείς, λαδί χρώματος παραταγμένα σε σειρά.

Μία κούρσα που έλεγαν παλιά, δίχρωμη, τότε ήταν της μοδός, όπου δεν καταλαβαίνουμε αν πρόκειται για Ι.Χ αυτοκίνητο ή για ταξί που μεταφέρει επιβάτες για Αθήνα. Βάρκες, βαρκούλες, καϊκια και καϊκάκια να αρμενίζουν στα νερά της Ραφήνας, ένα πλοίο ίσως για “απέναντι”, για Μαρμάρι. Ο κλασσικός δρόμος που πάει για λιμάνι, και τα μαγαζιά όπου εκεί βρίσκονται ακόμα και σήμερα.

Επίσης κλασσικά ο Φάρος, ενώ δεξιά είναι μια ψαροταβέρνα κι ένα περίπτερο. Όλα αυτά συμπληρώνουν το… παζλ της φωτογραφίας, που πραγματικά θαθελα να ζούσα τότε, ή με κάποιο μαγικό τρόπο να έβλεπα από ψηλά, πως ήταν το λιμανι εκείνα τα χρόνια.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *