03/05/2024 8:50 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαγονήσι: Πατέρας προσπάθησε να σώσει το παιδί του, αλλά δεν ήξερε κολύμπι

Νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, ενώ ο 8χρονος είναι καλά


Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου νοσηλεύεται, ένας 48χρονος άνδρας. Ο άτυχος πατέρας είχε προηγουμένως μεταφερθεί αναίσθητος από μια παραλία στο Λαγονήσι, αφού προσπάθησε να σώσει τον 8χρονο γιο του από πνιγμό, αφού τον είχε παρασύρει η θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν ο πατέρας είδε το φουσκωτό στρώμα με το οποίο κολυμπούσε ο γιος του να απομακρύνεται από την ακτή λόγω των κυμάτων και να παρασύρεται. Ο 48χρονος, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στο νερό προσπαθώντας να βοηθήσει, όμως κάποια στιγμή άρχισε να βυθίζεται.

Οι παρευρισκόμενοι λουόμενοι στην ακτή ζήτησαν βοήθεια, και ευτυχώς, για καλή του τύχη, ένα ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος με τέσσερις επιβάτες βρέθηκε στο σημείο και τους βοήθησε να ανασύρουν τόσο τον πατέρα όσο και τον 8χρονο γιο.

Για περίπου μισή ώρα, οι επιβάτες του σκάφους σε συνεργασία με δύο ναυαγοσώστες από τη γειτονική παραλία, προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή τον άνδρα με την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φαίνεται ότι ο άτυχος πατέρας δεν γνώριζε κολύμπι και γι’ αυτό βούλιαξε σε μια περιοχή της θάλασσας όπου το νερό είχε μεγάλο βάθος.

Η ιδιοκτήτρια μιας καντίνας στην παραλία του Λαγονησίου περιέγραψε το συμβάν, αναφέροντας ότι περίπου μισή ώρα κράτησαν οι προσπάθειες σωτηρίας. Αρχικά, ένας ναυαγοσώστης προσπάθησε να βοηθήσει, ακολούθησε μια ομάδα με δύο διασώστες, και τέλος έφτασε και η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Επείγουσας Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η μητέρα του 8χρονου παιδιού κρατούσε το παιδί στα χέρια της μετά τη σωτηρία. Ο πατέρας να επαναλάβουμε, ξεκίνησε να βοηθήσει το παιδί του, δεν κατάφερε όμως να το προσεγγίσει αφού δεν ήξερε κολύμπι και άρχισε να βυθίζεται στο νερό.  Πλέον βρίσκεται διασωληνωμένος, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας. Ο άντρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι έπαθε ανακοπή τη στιγμή που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το αγοράκι, όμως κατάφεραν να τον επαναφέρουν, να τον διασωληνώσουν και να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της ιδιοκτήτριας της καντίνας στην παραλία του Λαγονησίου, η οποία μαρτυρά το πώς εξελίχθηκε η διάσωση του πατέρα και του γιου.

Όπως επισημαίνει στο newsit.gr, πάντως, ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης: «Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, πρέπει να τονιστεί ότι ήταν σε ετοιμότητα όπως και κάθε νοσοκομείο και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Είναι εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *