18/05/2024 10:43 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πύρινη κόλαση η Χασιά! Κάηκαν ταβέρνες, ώρες αγωνίας για κατοίκους

H φωτιά ξεκίνησε από το φαράγγι κάτω από τη Μονή Κλειστών και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πέρασε τις πρώτες ταβέρνες


Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Χασιάς και μαζί όλου του Δήμου Φυλής από την πύρινη λαίλαπα που ενέσκηψε ξαφνικά στην περιοχή και εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το φαράγγι κάτω από τη Μονή Κλειστών και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πέρασε τις πρώτες ταβέρνες (Φαράγγι, Κάκιας, Αβράμης) και πλησίασε απειλητικά προς το χωριό, όπου δόθηκε και η εντολή εκκένωσης προς τα Άνω Λιόσια.

Στη συνέχεια και εξαιτίας του ανέμου, κινήθηκε δεξιά προς το βουνό κάνοντας ένα νοητό κυκλωτικό τόξο, από όπου απείλησε προσωρινά και το Μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού, χωρίς όμως να φτάσει εκεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το πύρινο μέτωπο ήταν μεγάλη και αυτή την ώρα φαίνεται πώς καίει σπίτια. “Είδαμε ξαφνικά ένα πύρινο μανιτάρι να καλύπτει την περιοχή και να “φουντώνει” όλος το τόπος” τόνισαν στο doxthi.gr.

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν άρον-άρον, υπό τις εντολές της αστυνομίας. “Φύγετε από αριστερά αμέσως” ακούστηκε να λέει ένας αστυνομικός σε κάτοικο. “Πώς να φύγω. Στα αριστερά είναι το σπίτι μου!” απάντησε ο άνδρας.

Στο στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα με 56 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *