29/04/2024 5:52 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανικός με σκουπιδιάρικο που πήρε φωτιά στο Κορωπί

Η φωτιά θα έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εάν δεν έφθαναν άμεσα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική


Ένα απίστευτο περιστατικό εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) επί της λεωφόρου Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο Κορωπί. Χωρίς την άμεση επέμβαση της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας και της Πυροσβεστικής, το περιστατικό αυτό θα είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το notioanatolika.gr, σκουπίδια ανακύκλωσης που μετέφερε απορριμματοφόρο του Δήμου Γλυφάδας, και εκτελούσε δρομολόγιο προς μια μονάδα επεξεργασίας στην περιοχή, πήραν φωτιά εντός του κάδου. Το απίστευτο αυτό γεγονός προκάλεσε πανικό τόσο στον οδηγό του οχήματος, όσο και στους οδηγούς και τους επιβάτες των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο μηχανισμός αδειάσματος του κάδου δυσλειτούργησε, εμποδίζοντας την εκχύλιση των καυστικών υλικών. Ως αποτέλεσμα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να προβούν στη δημιουργία ενός ανοίγματος στον κάδο, προκειμένου να αφαιρέσουν τα κατεφλιγμένα απορρίμματα.

Ακολούθως, πραγματοποίησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επείγοντα μέτρα αναλήφθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή του απορριμματοφόρου.

Τα αναφερθέντα απορρίμματα διακινήθηκαν προς την άκρη του οδοστρώματος και, στη συνέχεια, με τη χρήση μηχανήματος από τον Δήμο Κρωπίας, μεταφορτώθηκαν σε ένα φορτηγό. Το φορτηγό μετέφερε τα απορρίμματα σε ασφαλή τοποθεσία, όπου ακολούθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της επανάφλεξης της φωτιάς.

Εν τέλει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα εναπομείναντα απορρίμματα θα μεταφερθούν στον Χώρο Διαχείρισης Στερεών Υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ) της Φυλής, καθώς έχουν χάσει κάθε ανακυκλούμενη αξία.

Είναι προφανές ότι είτε εύφλεκτο υλικό είχε βρεθεί μέσα στα ανακυκλούμενα απορρίμματα, είτε κάποιος δημότης είχε απορρίψει ανεξέλεγκτα υλικά που προκάλεσαν την φωτιά.

Προσωρινά, η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κορωπίου – Αεροδρομίου, συγκεκριμένα στο ρεύμα προερχόμενο από την Βάρης – Κορωπίου, διακόπηκε προκειμένου να διεξαχθούν οι απαιτούμενες εργασίες. Οδηγήθηκαν σε εναλλακτικά μονοπάτια, αλλά λίγο αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *