30/04/2024 5:35 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» στις «Βραδιές Πολιτισμού», στις Αχαρνές

Δωρε'αν είσοδος για όλους - Κάντε κράτηση


Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται σήμερα στις «Βραδιές Πολιτισμού», στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών – ΔΗΚΕΑ: https:// politismos.dhkea.gr

Για οδηγίες και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 09:00-17:00 στα τηλέφωνα: 210-2478505 @507 / 210-2400850@860 / 6931021066

Δωρεάν είσοδος για όλους!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας.

Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, ταξιδεύοντας το ελληνικό πνεύμα και τα διαχρονικά του μηνύματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *