21/05/2024 7:12 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μεγάλη επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη! 84.5 εκατομμύρια στην…

Κάτι πολύ μεγάλο ετοιμάζει το πρώην αφεντικό του Ολυμπαικού


Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης όχι μόνο παραμένει ενεργός επιχειρηματικά, αλλά ετοιμάζει και κάτι πολύ μεγάλο τις επόμενες ημέρες…

Το «πράσινο φως» καλείται να δώσει σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της Ιντραλότ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξηση κεφαλαίου, που όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 13 μηνών, κατά την οποία η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη προχωρά σε κεφαλαιακή αύξηση, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη των 129,22 εκατ. ευρώ.

Στην προκείμενη περίπτωση ο στόχος είναι διπλός:

Αφ’ ενός μεν να θεραπευτεί η «πληγή» των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων (87,4 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να βγει η Ιντραλότ από το καθεστώς της επιτήρησης. Και αφ’ ετέρου να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση του ομολογιακού δανείου, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 355,6 εκατ. ευρώ και βαρύνεται με επιτοκιακό κουπόνι 5,25% ετησίως. Ως πιθανότερη εκδοχή για το συγκεκριμένο ομόλογο φαντάζει η πρόωρη αποπληρωμή του, με τη συνδρομή και τραπεζικού δανεισμού.

Κρίνοντας από τα συμφραζόμενα η νέα ΑΜΚ της Ιντραλότ θα πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένη» τουλάχιστον κατά 68,2%. Ενδεχομένως και εξ ολοκλήρου, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον για συμμετοχή που φέρεται να έχει ήδη εκφραστεί από πλευράς ξένων και εγχώριων χαρτοφυλακίων.

Τι κεφάλαια βάζουν Κόκκαλης και το fund του Σου Κιμ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης που βαδίζει στο 85ο έτος της ηλικίας του, ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιντραλότ κατέχει σήμερα το 32,424% της εταιρείας. Ασκώντας πλήρως τα δικαιώματά του, όπως και αναμένεται, θα κληθεί να εισφέρει 38,9 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή βεβαίως που η ΑΜΚ θα είναι στα 120 εκατ. ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε μία από τις υφιστάμενες μετοχές το κόστος συμμετοχής θα είναι 0,323 ευρώ. Ανεξάρτητα από τους όρους διάθεσης και τιμολόγησης των νέων μετοχών.

Στην περσινή αύξηση κεφαλαίου ( 1,4999 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά και σε τιμή 0,58 ευρώ τη μία) ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε εισφέρει 45,69 εκατ. ευρώ. Ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 4,4 μονάδες, αφού προ της κεφαλαιακής αύξησης ήταν στο 28,023%.

Μάλιστα ο ίδιος είχε δεσμευτεί, ότι μέσω προεγγραφών θα απορροφούσε όλα τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα…

Στην ΑΜΚ του περσινού Ιουλίου, ξεχωριστό σημείο αναφοράς ήταν η στρατηγικού χαρακτήρα είσοδος στην Ιντραλότ, της Νεοϋρκέζικης Standard General, με ιδρυτικό εταίρο και CEO τον νοτιοκορεατικής καταγωγής Σου Κιμ.

Το πλέγμα των fund της Standard General έχει 1,6 δισ. δολάρια υπο διαχείρηση κεφάλαια και στην Ιντραλότ απέκτησε το 32,9%. Τοποθετώντας 70,866 εκατ. ευρώ.

Καθώς έχει πλέον την ισχυρότερη μετοχική θέση στην εταιρεία αναμένεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα, εισφέροντας αυτήν τη φορά άλλα 39,48 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια Κόκκαλης και η πλευρά του Σου Κιμ θα εισφέρουν τώρα από κοινού 78,38 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι σε πρώτη φάση το 65,3% της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *